Uutiset

Työkoneet

Raskaskoneasentajasta Komatsun tuotepäälliköksi

Kun Juuso Ahola (32 v.) aloitti 14 vuotta sitten työuraansa raskaskoneasentajana, hänen kristallipallossaan tuskin välähteli kuva tulevaisuuden työpaikasta yhden maailman suurimpien joukkoon kuuluvan maarakennuskonevalmistajan palveluksessa, poissa Suomesta.

Nykyään mies kuitenkin toimii Komatsu Europen kiviautojen tuotepäällikkönä ja toimistopöytä löytyy Brysselistä. Koronavirus ja matkustusrajoitteet sotkivat kuitenkin huhtikuun alussa alkaneen pestin alkutaivalta. Juuso on tehnytkin kevään ajan etätöitä Tampereella, missä asuu yhdessä avovaimonsa kanssa. Miehen mukaan aloitus uudessa työssä on ollut juuri koronasta johtuen melko haastavaa.

Suomen Rakennuskone Oy:n palveluksessa Juuso on ollut viimeiset yhdeksän vuotta. Loppuaikoina hän vastasi kaivosasiakkaiden teknisestä tuesta ja koulutuksesta. Isot Komatsut tulivat tutuksi ja se huomattiin ilmeisesti myös päämiehen suunnalla.

”Suomen Rakennuskone on antanut minulle loistavat mahdollisuudet kehittyä ja kouluttautua urani aikana. Viimeisimpänä suoritin konetekniikan insinöörin tutkinnon työni ohessa. Ilman työnantajan tukea se olisi ollut lähes mahdotonta”, sanoo Ahola.

Suomen Rakennuskoneella tuetaan ja kannustetaan kouluttautumaan ja Juuso on hyvä esimerkki työnantajan panostuksesta työntekijöihinsä.

”Nykyinen toimenkuvani siis on Komatsu-louheensiirtoautojen Euroopan tuotepäällikkö. Tehtävään kuuluu paikallisen myynnin tuki niin teknisissä asioissa kuin myös markkinoinnissa. Vaikka toimipaikka on Brysselissä, on tavoitteena olla mahdollisimman paljon työmailla ympäri Eurooppaa. Siellä missä koneet ja asiakkaammekin ovat.”

Komatsu on globaali toimija ja Juuson työkaveritkin tulevat ympäri maailmaa. Englanti on päivittäinen kommunikointikieli.

”Siirtyminen isoon kansainväliseen organisaation ei ollut vaikeaa, koska organisaatio sekä nykyiset kollegat ovat tulleet tutuksi minulle työskennellessäni Suomen Rakennuskoneella. Päivittäinen kommunikointi laitevalmistajan kanssa oli avainasemassa koneiden laadun ja käytettävyyden varmistamiseksi”, päättää Ahola.

Lue myös: HD785-8 on Komatsun uusin kiviautomalli.Lue seuraavaksi