Uutiset

Työkoneet

Raptor Wrap -teippi korjaa pysyvästi

Sokeva tuo toukokuussa myyntiin uuden Raptor Wrap -korjausteipin, jolla voi korjata melkein mitä vain: puuta, muovia ja metallia. Vahvasta lasikuitukankaasta tehty korjausteippi kastetaan veteen ja kääritään napakasti korjattavan kohdan ympärille. Teippi kovettuu minuuteissa teräksenkovaksi.

Raptor Wrap -korjausteipin materiaali on korkealaatuista lasikuitukangasta, joka sisältää vedessä aktivoituvaa liimaa. Ennen korjausta käyttökohde puhdistetaan liasta ja jäämistä asetonilla tai alkoholia sisältävillä pyyhkeillä. Jos pinta on erittäin tasainen, sitä voi karhentaa ensin hiekkapaperilla, sillä se parantaa teipin kiinnittymistä. Teippirulla kastetaan huoneenlämpöiseen veteen 5–10 sekunniksi ja liiat vedet ravistellaan pois. Sitten teippiä kääritään 3–5 kerrosta tiukasti korjattavan kohteen ympärille. Lopuksi teippausta kannattaa puristella, että liima levittyy tasaisesti koko materiaaliin. Pakkauksen mukana tulevat suojakäsineet, jotka estävät teipin tarttumisen käsiin.

”Työskentelyaikaa on noin 2–5 minuuttia foliopussin avaamisesta ennen kuin kovettuminen alkaa. Pelkkä ilmankosteus riittää aloittamaan teipin kovettumisen, joten avattua rullaa voi käyttää vain yhteen korjauskertaan. Jos teipistä on leikattu lyhyempi pala, leikkausvälineet kannattaa pestä heti, ettei liima pääse kovettumaan niihin”, Sokevan toimitusjohtaja Markku Kärppä valottaa.

Korjaus kestää vettä ja sään vaihteluita

Teippaus kovettuu teräksenkovaksi varttitunnissa, mutta kovettuminen jatkuu vielä vuorokauden ajan. Pitkäikäinen lopputulos kestää vettä ja erilaisia sääoloja, pakkasta jopa –45 asteeseen ja kuumuutta 150 asteeseen saakka. Siksi korjausteipin voi ottaa avuksi jopa autonosien ja vuotavien putkien korjaukseen. Sitä voi turvallisesti käyttää myös juomavesiputkien vuotojen tukkimiseen. Tuotetta käyttävät LVI-alan ammattilaisetkin.

”Korjatun kohdan voi kuivumisen jälkeen hioa hiekkapaperilla sileäksi ja halutessaan maalata. Tämä mahdollistaa vaikka katkenneen tuolinjalan korjaamisen siististi niin, ettei kodin ilmeeseen tule pahempia ryppyjä. Kun teippi on kovettunut, korjaus on pysyvä. Sitä ei ole tehty poistettavaksi”, Kärppä summaa.

Lue seuraavaksi