Uutiset

Työkoneet

Ranger DXi tarjoaa 55 neliömetrin porausalan

”Sandvikin uudet Ranger DXi -sarjan porauslaitteet käynnistävät poraustehokkuuden uuden aikakauden, sillä niiden ominaisuudet tehostavat porausprosessia merkittävästi”, kerrotaan Sandvikilta tulleessa tiedotteessa.

55 neliömetrin porauksen peittoala, uusi tehokas porakone (porausteho 21-27 kilowattia), älykäs automatiikka ja huippuluokan polttoainetalous tekevät valmistajan mukaan uudesta Ranger DXi -sarjasta alansa johtotähden. DXi -sarjan luvataankin edustavan kokonaan uutta tuotesukupolvea tehokkuudellaan ja suorituskyvyllään.

Sandvik Mining and Rock Technology on kehittänyt kallioporauksen ratkaisuja jo yli 50 vuotta. Ranger -porauslaitteissa on aina ollut kääntyvä ylävaunu ja erittäin vakaa alusta, jotka ovat taanneet suuren porauksen peittoalan.  Myös uusissa Ranger DXi -sarjan päältäiskevissä porauslaitteissa on kääntyvä ylävaunu, mutta porauksen peittoala on entistä kattavampi. Uusi Ranger DX900i ulottuu poraamaan 290 asteen sektorissa yhteensä 55 neliömetrin alalla. Sandvikilta luvataan, että GT60 -porakalusto takaa tuottavuuden ja suoremmat reiät reikäkokoalueella 92–127 millimetriä.

Suuri peittoala säästää työaikaa ja minimoi siirrot porauspaikasta toiseen. Vaikka ylävaunu kääntyy, laite on valmistajan mukaan erittäin vakaa, koska moottori ja muut komponentit muodostavat puomille riittävän vastapainon. Ranger DXi porauslaitteet kulkevat hyvin myös haastavissa maasto-olosuhteissa matalan painopisteen ja tehokkaan ajovoiman ansiosta.

Hiljainen ohjaamo

Sandvikilta kerrotaan myös, että uusi ohjaamo tarjoaa porarille entistäkin paremmat ergonomiaolosuhteet ja erittäin matalan melutason. Uusi käyttöliittymä on kehitetty useiden asiakastestien pohjalta. Myönteistä palautetta on saatu uuden ohjaamon ergonomisuudesta, helppokäyttöisistä ohjaimista sekä ohjauspaneeleista.  Lisäksi ohjaamo on riittävän iso, jolloin porarin taakse mahtuu istumaan myös kouluttaja tarvittaessa. Ohjaamon melutason luvataan olevan erittäin matalan.

”Nämä kaikki ominaisuudet yhdessä tekevätkin uudesta Rangerista alan tehokkaimman ja tuottavimman pintaporauslaitteen kokoluokassaan”, lupaa valmistaja.

Uusia Ranger DXi -sarjan porauslaitteita oli nähtävillä tänä vuonna jo Saksan Steinexpo 2017– ja kotimaan Maxpo-näyttelyissä.

Ranger DX900i sai maailman ensi-iltansa elo- syyskuun vaihteessa pidetyssä Steinexpo 2017 -näyttelyssä Saksassa. 

Lue seuraavaksi