Uutiset

Työkoneet

Ramudden hoitaa liikenneprosessit

Ramudden on tilapäisiin liikennejärjestelyihin sekä liikenteenohjauslaitteiden vuokraukseen erikoistunut yritys, jolla on Ruotsissa pitkäaikainen kokemus yhteistyöstä niin julkisen kuin yksityisen sektorin parissa.  Ramudden Oy Ab perustettiin Suomessa vuonna 2012 ja yrityksen tarjoama ainutlaatuisen iso vuokrauskapasiteetti sekä ammattitaitoiset kokonaispalvelut ovat jo parissa vuodessa osoittautuneet toimivuutensa myös maamme vaativissa oloissa.

Ramudden Oy Ab:n Suomen pääkonttori ja logistiikkakeskus sijaitsevat Espoossa Karapellontiellä ja tämän vuoden alkupuolella yritys avasi uuden toimipisteen myös Tampereelle Ruskon kaupunginosaan. Voimakkaasti kasvava yritys työllistää tällä hetkellä seitsemän henkilöä ja selkeänä tavoitteena on myös laajentuminen muihin kasvukeskuksiin. Tässä apuna on myös yhteistyökumppani Ramirent, jonka toimipisteistä on mahdollisuus vuokrata Ramuddenin tuotteita.

Ramuddenin menestyksen takana ovat laadukas, sääntöjen mukainen ja toimintavarma liikenneohjauslaitteiden vuokrauskalusto sekä alan ammattitaitoinen kokonaisprosessien osaaminen. Alan palvelut uudelle tasolle vievä Ramudden voi tarvittaessa hoitaa esimerkiksi tarkan projektisuunnittelun, lupien hakemiset, siirtokehotukset, järjestelmien asennukset ja ylläpidon ja vaikka hoitaa kohteeseen pätevän liikenteenohjaushenkilökunnan. ”Tämän kautta asiakas voi keskittyä omaan ydintoimintaansa ja antaa meidän ammattilaisten hoitaa kaiken muun”, kertoo toimitusjohtaja Matts Backman.

Ramudden Oy:n myyntijohtaja Tapio Christiansen kertoo Suomessa olevan yhä hieman vanhanaikainen omistamisen kulttuuri vallallaan. ”Moni liikennejärjestelyistä vastaava katsoo alan tuotteiden olevan hinnaltaan sen verran edullisia, että ne kannattaa ostaa omiksi. Samalla he unohtavat kuitenkin helposti kaikki muut kustannukset, kuten hallinnointi- ja varastointikulut, siirtokulut kohteisiin sekä ylläpitoon kuluvan ajan ja vaivan. Vuokraamalla kulut ovat tarkkaan tiedossa jo etukäteen, eivätkä kausiluontoisten töiden sesonkivaihtelut aiheuta harmaita hiuksia”, kertoo Christiansen.

Infra ry:n yhteistyöyrityksenä Ramuddenilla tiedetään tarkoin alan muutokset ja yritys on myös voimakkaasti mukana alan koulutuksissa. ”Vaihtuvat säädökset vaativat jatkuvaa tarkkaa alan seuraamista ja monelle asiakkaalle esimerkiksi liikennemerkkien ja ohjausjärjestelmien tämän vuoden alussa muuttuneet värimaailmat ovat tulleet ikävinä yllätyksinä. Liikennemerkeissä sitruunaväreistä siirrytään oranssiin ja liikenteenohjausvälineissä, kuten aidoissa ja vaunuissa, taas värinä tulee olla ns. limenkeltainen. Lisäksi ohjausvaunujen tulee olla katsastettuja sekä rengasnippujen ja betoninorsujen tulee käydä läpi tarkat testitoimenpiteet. Käyttämällä Ramuddenin asiantuntemusta voi olla varma, että kaikki tuotteet täyttävät lakipykälien vaatimukset”, korostaa Christiansen.

Ramuddenilla on pitkä kokemus yhteistyöstä niin pienten yritysten kuin suurien konsernien sekä tietenkin julkisen sektorin kanssa. Tätä kautta yritys osaa tuottaa jokaiselle asiakkaalle juuri heidän tarpeisiinsa sopivan ja taloudellisesti järkevän ratkaisun. Suunnittelu- ja asennuspalveluilla voi täydentää tuotevuokrausta, jossa siinäkin on tarjolla kolme eri vaihtoehtoa yhdistelmineen. Suoravuokraus soveltuu nopeaan ja yksinkertaiseen laitteiden ja tarvikkeiden toimittamiseen, Projektivuokra on taas pitkäaikaisempiin suurempiin tehtäviin sopiva ratkaisu ja Kokonaisurakassa Ramudden vastaa koko liikenteenohjausprojektista alusta loppuun. ”Kaikista vuokrausmalleista on tietenkin yhdessä ammattilaistemme kanssa yhdisteltävissä juuri omiin työtehtäviin soveltuva kokonaisratkaisu”, lisää Christiansen.

Kaikessa Ramuddenin toiminnassa ensisijaisen tärkeää ovat turvallisuusnäkökohdat. Sekä Ramuddenin tuotteet että toimintamenetelmät tähtäävät turvallisuuden maksimointiin ja vaaratilanteiden mahdollisimman tarkkaan eliminointiin. ”Ramuddenilla otamme suunnittelussa huomioon tavallisten tienkäyttäjien lisäksi myös riskiryhmät. Merkintöjen selkeyden kautta myös ne henkilöt, joilla jostain syystä huomiokyky on hieman alentunut, havaitsevat ajoissa muuttuneet liikennejärjestelyt. Näin sekä tienkäyttäjien että kohteessa työskentelevien turvallisuus saadaan mahdollisimman korkealle tasolle”, jatkaa Christiansen.

Ramuddenilla sekä tuotteiden monipuolisuus että varastomäärät ovat alan huipputasoa. Espoon ja Tampereen toimipisteistä asiakkaat saavat takuulla riittävän määrän turvallisuustuotteita nopeasti kohteeseen. ”Varastokapasiteettimme on todella korkea ja tarvittaessa saamme Ruotsista myös materiaalia nopealla aikataululla. Periaatteena on, että meiltä asiakas saa kerralla kaiken projekteissaan tarvittavan, kuten esimerkiksi liikennemerkit ja -opasteet, törmäyshidasteet, valaistukset, roudansulatuksen, ohjausvaunut, liikennevalot, aidat, ajosillat ja -levyt, työmaavilkut sekä TMA-ajoneuvot. Erityiskiitosta asiakkailta ovat saaneet omat kaidejärjestelmämme, kuten Cityguard sekä betoninen GP-Link.

”Kaikkiin tuotteisiimme annamme tarvittaessa vaadittavan koulutuksen ja mukana toimitetaan aina hyvin yksityiskohtaiset käyttöohjeet. Tämäkin yksityiskohta kertoo toimintamme vastuullisuudesta, jossa tärkeää on asiakkaan toiminnan tehokkuus ja taloudellisuus, koskaan kuitenkaan turvallisuutta ja vastuullisuutta unohtamatta”, päättää Christiansen.

Lue seuraavaksi