Uutiset

Työkoneet

Pyöräkuormaajakiertue täydessä vauhdissa

Rotatorin järjestämän pyöräkuormaajakiertueen ensimmäinen vajaa viikko on takana. Tänään perjantaina 24.10. kahdella paikkakunnalla samanaikaisesti pidetty  karavaani pysähtyi sekä Joensuussa että Tuusulassa, mistä kuvamme.

Ensi viikolla Itä- ja Pohjois-Suomen konesirkus aloittaa 27.10. maanantaina Kajaanista ja päätyy reilun viikon kuluttua Kemin, Oulun ja Kokkolan kautta kotipesäänsä eli Rotatorille Pirkkalaan (5.-6.11 ).

Samaan paikkaan eli Pirkkalaan pysähtyy Etelä- ja Länsi-Suomenkin osuus, joka alkaa maanantaina 27.10. Turusta. Muut paikkakunnat ennen kotiutumista ovat Pori, Vaasa ja Seinäjoki. Katso tarkat ajat ja paikat täältä.

Uudet vitossarjan pyöräkuormaajat ovat kiertueen suurimmat tähdet, vaikka kaivavaakin kalustoa pääsee puikottamaan. Hitachi ZW330-5 sijoittuu 26-27 tonnin painoluokkaan ja piiripäällikkö Tarmo Jelosen mukaan nyt suurissakaan pyöräkuormaajissa ei enää puhuta Kawasakista.

Kyseessä kun on täysin Hitachin omaa suunnittelua ja valmistetta oleva pyöräkuormaajien vitosperhe.

Mallissa ZW330-5 Hinon kuusisylinterinen dieselmoottori (220 kW) on Stage IIIB -versio ja se käyttää hapetuskatalysaattoria ja partikkelisuodatinta päästörajojen alitukseen. Imuilmaa kuristamalla dieselpartikkelisuodattimen sisälämpötilaa saadaan nostettua ja partikkelit poltettua pakokaasuista pois.

Konepeitto on jäänyt partikkelisuodattimesta huolimatta ilahduttavan matalaksi ja taakse alas näkyväisyyttä on kohennettu edelleen sisäänpäin kaareutuvilla sivupeitteillä.

Jelonen demonstroi ZW330-5:n sivulukkujen kevyttä käsittelyä sekä koneen oikealle kyljelle keskitettyjä huolto- ja tarkistuspisteitä. Tuulilukon vapauttaminen onnistuu helposti pitkällä vipuvarrella.

Pyöräkuormaajien ”käyttöjärjestelmä” ja siihen liittyvä näyttöruutu on yhtenäinen kaivukoneiden vastaavan järjestelmän kanssa. Näytöllä tapahtuvia toimintoja ohjataan yhdestä kiekosta. Valikoissa kuljetaan rullaa pyörittämällä ja toiminto valitaan rullasta painamalla. Kätevää.

Muun muassa polttoaineen kulutus saadaan näkyviin. Ohjauspyörä pyöräkuormaajissa tosin rajaa hieman näkyvyyttä näytölle.

Näyttöpanelin ECO-valo kertoo taloudellisesta, polttoainetta säästävästä ajotavasta.

Tuotepäällikkö Janne Salomäki Rotatorilta kertoo, että Hitachin pyöräkuormaajien voimansiirron ratkaisut on kehitetty taloudellisuutta ja käytön helppoutta silmälläpitäen.

”Kuljettajalla on valittavissa kaksi työtilaa: vakiotila tai power-tila. ZW330-5B ja ZW310-5B pyöräkuormaajissa kone käynnistyy aina sillä oletuksella, että koneella työskennellään vakiotilassa. Power-tila saadaan päälle painamalla kuljettajan oikealla puolella sijaitsevaa voimamies-painiketta”, valistaa Salomäki.

Suunnanvaihtoa voidaan kuljettajan mieltymyksen mukaan hallita joko ohjauspyörän alla olevasta vasemmasta vivusta tai aisaston hallintavipujen vieressä olevasta suunnanvaihtopainikkeesta (kuva).

Mielenkiintoinen tuttavuus kiertueella on myös niin ikään Stage IIIB –dieselmoottorilla varustettu Hitachi ZH210LC-5 (122 kW/23-24 t). Kyseessä on Hitachin ensimmäinen sarjavalmisteinen hybridi kaivukone. Se sai Euroopan ensi-iltansa Tampereella Mansen Mörinöillä tänä keväänä, mutta poistui aikansa möristyään nopeasti Suomesta.

Nyt se on tullut jäädäkseen, sillä kiertueella mukana oleva kone on Rotatorin oma. Koeajomahdollisuus kannattaa nyt käyttää, sillä hybridillä säästä polttoainetta.

Hitachin tekniikka perustuu käännön pyörimisliikkeen jarrutuksesta talteen otettavaan energiaan, joka varastoidaan ohjausyksikön kautta (PCU) kondensaattoriin. Tätä varastoitunutta sähköenergiaa käytetään pumppuvaihteiston avustukseen ja ylävaunun kääntöön.

Ainoat hybridijärjestelmän näkyvät osat ovat sähköenergiaa varastoiva kondensaattori (oik. alhaalla) sekä suojakuoren alla oleva  energian ohjausyksikkö (PCU).

Katso lyhyt video Tuusulasta.

Lue lisää uusista Hitachi-malleista seuraavasta Konepörssistä 11/2014 (ilmestyy 10.11.).

Lue seuraavaksi