Uutiset

Työkoneet

Pidennä rakennussesonki ympärivuotiseksi Wackerin roudansulatusjärjestelmällä

Saksalainen rakennuskonevalmistaja, Wacker-konserni, tarjoaa asiakkailleen tehokkaan Wacker E 700M roudansulatusjärjestelmän, jonka avulla rakennussesonkia voi jatkaa pitkälle talveen.

E 700M:n sulatustekniikan on kehittänyt 12 vuoden aikana amerikkalainen Ground Heather  -yhtiö, jonka Wacker Construction Equipment AG osti vuonna 2006. Wackerin kautta tämä innovaatinen menetelmä tuli myös eurooppalaisten urakoitsijoiden saataville.

–Roudansulatusjärjestelmät ovat käteviä apuvälineitä työmaille. Niiden avulla voidaan sulattaa jäätynyttä maata, estää routaa tai niillä voi työstää betonia pakkasella, kertoo Tuomo Heikura koneita maahantuovasta Edeco-Tools Oy:stä.

–Laitteet testataan Alaskan kovissa olosuhteissa ja ne toimivat
häiriöttä myös erittäin kylmissä olosuhteissa.

Pieni lämpöhävikki

Perinteisesti roudansulatusjärjestelmissä käytetään lämmintä ilmaa, jota johdetaan talvella maaperään. Tämä aiheuttaa kuitenkin suurta hävikkiä, koska vain noin 15 prosenttia käytetystä energiasta menee suoraan jäätyneeseen maahan.

Wacker E 700M -järjestelmä perustuu teknologiaan, jossa yli 85 prosenttia lämmöstä ohjautuu lämmitettävään maaperään. Järjestelmään kuuluu poltin, diesel-generaattori, kaksi pumppua, 700 metriä letkua sekä erikoismateriaalista valmistettu eristysmatto.

Tehokasta sulatusta

Sulatusletku asetellaan jäätyneeseen maahan ja peitetään hyvin lämpöä eristävällä muovikelmulla. Sen jälkeen kelmu peitellään erikoisvalmisteisella eristematolla.

Poltin lämmittää nesteen, jonka pumput ohjaavat tehokkaasti ja tasaisena virtana maahan asennettuihin letkuihiin. Wacker E 700M on jämäkkä ja luotettava yksikkö, joka sallii pitkäkestoisen, jopa 130 tunnin yhtäjaksoisen työskentelyn.

–Ohjaamoon asennettu tehokas, 5,5 kW:n diesel-generaattori on varustettu 568 litran tankilla, jonka avulla työskentely sujuu vaivattomasti ja pitkään. Jäätynyttä maata voidaan sulattaa jopa 30 cm syvyyteen päivässä maaperästä ja säätilasta riippuen, toteaa Heikura.
Kerralla koneen standardimallilla voidaan sulattaa 409 m2 jäätynyttä maa-aluetta. Lisävarustein päästään aina 1200 m2 sulatuskapasiteettiin asti. E 700M soveltuu roudan sulatuksen lisäksi monenlaisiin vaativiin käyttökohteisiin, kuten kaape­lien ja putkien asennustöihin sekä betonivalun kuivatukseen.

Satakunnan routa sulaa Wackerilla

Ground Heater E 700M -järjestelmää sekä muita Wacker-tuotteita maahantuo keravalainen Edeco-Tools Oy ja tuotteita myy Suomessa kaikki KH-Koneet Oy:n toimipisteet.
Ulvilalainen maa- ja vesirakennuksen ammattilainen Maanrakennus Mykrä Oy luottaa roudansulatustöissä Wacker E 700M -paikallislämmittimeen.

Maanrakennus Mykrä Oy:llä on alkamassa kolmas talvi Wackerin voimin. Varsinkin viime talvena kone oli erittäin tarpeellinen.

–Oli poikkeuksellinen talvi  ja roudan sekä jään sulatustöitä oli jatkuvasti. Toimintavarma Wacker E 700M oli oikea laite töihin silloinkin, kertoo toimitusjohtaja Jorma Mykrä.
 Mykrä on koittanut aikaisemmin sulattaa mm. sähkömattojen ja kanaalin avulla, mutta dieselkäyttöinen Wacker on syrjäyttänyt muut sulatusmallit nopeasti.

–Kone on helppokäyttöinen, oma paketti, joka on heti valmis työntekoon. Sen kuljettaminen sekä siirteleminen paikasta toiseen on vaivatonta.

–Lisäksi Wacker on ympäristöystävällinen, monta riskiä jää pois kun ei avotulen kanssa leikitä. Dieselmoottorilla toimiva laite on myös varmempi, sillä esimerkiksi sähkölaitteissa releet rikkoutuvat helposti ja työt voi keskeytyä, listaa Mykrä.
Rakennustyömailla kone on kuin kotonaan.

–Esimerkiksi rakennusten perustustyöt sekä valukohteet on helppo pitää sulana kun ei ole avotulta. Myös muu työnteko helpottuu kun sitä ei tarvi jatkuvasti vieressä valvoa.
Usein rakennustyömailla työskennellään lähellä muuta asutusta. Silloin myös meluhaittoihin kiinnitetään tarkasti huomiota.

–Wacker E 700M on hiljainen kone. Melutaso on riittävän alhainen ja sillä voi työskennellä lähes missä tahansa ilman meluongelmia, päättää Mykrä. 

 

 

Lue seuraavaksi