Uutiset

Työkoneet

Petzlin uusi Nao toimii kuin ajatus

Uusi Petzl Nao

Vuonna 2012 Petzl julkaisi maailman ensimmäisen reaktiivisen otsavalaisimen, Naon. Kahden vuoden aikana Nao on noussut Petzlin myydyimmäksi otsavalaisimeksi ja reaktiiviset valaisimet ovat kasvaneet suosiossa sekä tavallisten kuluttajien että kilpaurheilijoiden keskuudessa. Nyt Petzl on lanseerannut uuden Naon, jossa on pidempi paloaika ja paranneltu valokeila.

Automaattinen reaktiivisuus tekee Naosta todellisen handsfree valaisimen. Reaktiivisuus tarkoittaa sitä, että sensori reagoi ympäristöön ja säätää valon automaattisesti sopivaksi. Valaisinta ei tarvitse itse säätää käsin, vaan käyttäjä voi keskittyä toimintaansa. Valaisimen nimi kuvastaa sitä, että se toimii kuin ajatus: Nao on kiinaa ja tarkoittaa aivoja.

Reaktiivisuuden ansiosta uusi Nao pysyy pienenä ja kevyenä (187 g) siitä huolimatta, että sen suorituskykyä on parannettu entisestään. Valokeilaa on paranneltu niin, että valo on visuaalisesti miellyttävämpi ja yltää suurempaan kirkkauteen. Reaktiivisessa ”Reactive Lighting” -tilassa valon kantama vaihtelee automaattisesti erilaisilla valokeilan leveyksillä laajakulmasta kohdevaloon 10–135 m välillä 7–575 lumenin valovirralla. Paloaika keskimääräisessä käytössä max-asetuksella on noin 6 h 30 min, mikä tarkoittaa, että siihen asti valaisin tuottaa vielä tarvittaessa täyden 575 lumenin valovirran. Eco-asetuksella paloaika yltää jopa yli 12 tuntiin.

Nao-valaisinta voi käyttää erittäin monipuolisesti. Naon voi säätää optimoimaan joko pitkää paloaikaa tai suurta valovirtaa. Naon voi asettaa myös vakiovoimakkuustilaan, jolloin valaisin ei säädä itseään ympäristön mukaan, vaan valaisee tasaisella kirkkaudella ennalta määrätyn ajan. Pimeys tai paukkupakkasetkaan eivät estä uuden Naon omistajaa ulkoilemasta, sillä valaisin toimii jopa –30˚C -asteen pakkasella.

Lue seuraavaksi