Uutiset

Työkoneet

Pellenc-akkutyö­kaluissa kapasiteetti riittää viheralan ammattilaisille

Perinteiset akkukäyttöiset työkalut ovat olleet painavia sekä ammattikäytössä akkujen kapasiteetti on ollut riittämätön. Pellencin kehittämien litium-ioni-polymeeriakkujen, akkujen säätöelektroniikan sekä erittäin korkean hyötysuhteen omaavien sähkömoottoreiden myötä tähän on tullut muutos.

Pellenc-työkaluilla pystyy työskentelemään useita tunteja, työpäivän tai jopa työpäiviä yhdellä latauksella. Kapasiteetti riippuu työkalu- ja akkumallista. Akut ovat ohuita, keveitä (2,4–6,6 kg) ja ne laitetaan selkään kuten reppu. Akuissa on vakiovarusteena mukavuusvaljaat. Onnistunut muotoilu vie käyttömukavuuden huippuunsa. Lähellä vartaloa oleva akkupaketti kulkee selässä lähes huomaamatta. Akuissa oleva tietokonejärjestelmä huolehtii akkukennojen varaus-, purku- ja varastointitilasta. Akuissa on mittari, joka näyttää akun varaustilan prosentteina.

Pellenc-työkalut tuovat uudet teholuvut akkutyökaluihin. Mallistosta löytyy esim. Selion C20 2kW moottorisaha, joka painaa ainoastaan 2 kg. Oksaleikkurien katkaisuteho on uskomaton 45 mm ja puristusvoima 2 tonnia. Siimatrimmerin teho on 1,2 kW, se ei tukehdu paksussakaan kasvustossa. Yhdenkäden puhallin painaa vain 2,6 kg ja puhallusteho on 800 m3 tunnissa. Nämä ovat ennennäkemättömiä teholukuja akkukoneille. Pellenc-työkaluihin voi tutustua Villin Lännen tapahtumapaikalla.

Lue seuraavaksi