Uutiset

Työkoneet

Parvekelaatan asennus monitoiminostimella

CE-merkitty MeramaTec Xlift monitoiminostin on ollut Suomen johtavalla betonisten valmisosa­rakentajan Parma Oy:n käytössä parissa kohteessa. –Nostin on varsin yleispätevä ja toimii meidän Solo parvekelaatan asennuksissa loistavasti. Kohtisuoraan laattaan kiinnittyvät ketjut tasapainottavat laatan nopeasti, myös asentajille jää silloin hyvin asennustilaa, kertoo korjaus­rakentamisen projektipäällikkö Krister Harju Parmalta. –Puomin säädettävyys mahdollistaa parvekelaatan kokomuutokset aiheuttamatta  haittaa seinän vieressä työskenneltäessä, myös turvavaljaan kiinnitys saadaan toteutettua hyvin.

 

Vaivaton kokonaistoteutus

Parman uusi sooloparveke sopii yhtä hyvin uudisrakennukseen kuin korjauskohteisiin.
Sooloparveke on helppo ja nopea ottaa käyttöön, koska se tulee tehtaalta täysin asennusvalmiina. Sooloparvekeratkaisun avulla vältetään työläät perustamisratkaisut, jonka ansiosta asennuskustannukset laskevat. Annamme sooloparvekkeille aina kiinteän kokonaishinnan, johon sisältyy koko toteutus suunnittelusta asennukseen asti, kertoo Krister Harju Parmalta.

Parma Oy toimii 12 paikkakunnalla. Yhtiö kuuluu Consolis-konserniin, joka on  Euroopan suurin betonitekniikkaan perustuvien ratkaisujen toimittaja.

Turvallisuus tärkeää

Suojalaitetarkastaja Martti Turunen teki toukokuun alussa MeramaTec-monitoiminostimen käyttöönotto­tarkastuksen, jonka perusteella tehdyssä lausunnossa mainitaan: ”Nostoapuvälineiden suunnittelussa ja valmistamisessa on huomioitu ensisijaisesti käyttöturvallisuus. Sen lisäksi siinä on huomioitu käyttöystävällisyys ja käytön helppous.”
”Nostokokeissa käyttämissäni erilaisissa taakoissa, joihin nostoapuvälineet ovat tarkoitetut, ne toimivat erinomaisesti. Esimerkiksi taakan painopisteen sijainti ei vaikeuttanut nostoa, koska pienillä säädöillä saatiin nostoapuvälineet nostamaan taakkaa suoraan painopisteen yläpuolelta.”

”Nostoapuvälineistä oli laadittu hyvät ja helposti ymmärrettävät nosto-ohjeet, sekä huolto- ja tarkastusohjeet. Päivittäistä tarkastusta helpottaa myös se seikka, että näistä välineistä kaikki turvallisuuteen liittyvät osat ja komponentit olivat hyvin näkyvissä.”

”Näiden edellä mainitsemieni seikkojen perusteella voi TTT-Tarkastus, joka on myös SSLT ry:n jäsenliike, suositella näiden nostoapuvälineiden käyttöä.”

Monipuolinen uutuus

Euroopan johtava teräsköysien ja nostoapuvälineiden toimittaja Certex Finland alkaa markkinoida monitoiminostinta lokakuusta lähtien. Certex näkee tuotteen tervetulleena uutuutena, joka helpolla säädettävyydellään ja monipuolisuudellaan varmistaa turvalliset nostot.
 

Lue seuraavaksi