Uutiset

Työkoneet

Palanut murska tyylikkäästi ”täysin uusiksi”

Mahdotonta se ei ole, tämän todisti Pälkäneellä toimiva murskaimiin ja maansiirtokoneisiin erikoistunut raskaan kaluston korjaamo Heavy-Sepät Oy.

Pyörät lähtivät pyörimään yhdestä puhelinsoitosta, kun Vesku soitti minulle ja sanoi: Tuu kattoon tätä palanutta myllyä, muistelee Frej Mårtens jolla on lähes 30 vuoden kokemus yrittäjänä olemisesta. Kauppa sovittiin hallin pihassa muutaman tunnin tuumailun jälkeen ja molemmat miehet pitivät puheensa.

–Homma alkoi siitä kun murskan raato revittiin Pälkäneellä kappaleiksi, muistelee ”projektin” vetomiehenä toiminut vahvin lenkki Vesa ”Vesku” Hiitiö ja jatkaa: Kyllä sen ruosteen ja noen keskellä mietittiin onko tässä hommassa mitään järkee? Tuntui että se pölisee aina vaan: miehet olivat yltä päältä ”paskassa ja noessa” ja epäilivät jo ääneenkin onko tuo hullu seonnut päästään lopullisesti, naureskelee Hiitiö.

Kaikki mitä irti lähti, piti repiä atomeiksi. Jätettä tuli autolastillinen ja lopulta tuntui, ettei meille jää mitään, mutta siitä lähdettiin sitkeästi kokoamaan puuteluetteloa, josta tulikin aika mittava.

”Heavy-Sepät puhalsi kirjaimellisesti yhteen hiileen”

Aivan kaikki kelvollinen hiekkapuhallettiin ja maalattiin. Samalla tarkistettiin, että jäljelle jäävät komponentit ovat uutta vastaavassa kunnossa. Siitä sitten se alkoi todella hyvällä porukalla, periksiantamattomalla asenteella ja ammattitaidolla pala palalta ja päivä päivältä enemmän muistuttamaan murskainta.

Alun perinkin tarkoitus oli ”rakentaa murska uudestaan” ja näin se myös tapahtui: moottori, sähköt ja sähkökiskot sekä hydrauliikka alkoivat hahmottua projektin edetessä ja kokonaisuus saatiin pikkuhiljaa uudestaan kasaan.

Metso Minerals toimitti laitteeseen sähkökomponentit asennettuna ja hoiti murskainelementin tarkistuksen ja koeajon. Kun kaikki oli saatu valmiiksi, alkoi koko laitteen testaaminen, koeajo ja säätäminen yhdessä Metso Mineralsin asentajien kanssa. Koeajo kesti kaksi (2) työpäivää ja sen jälkeen saatiin diagrammit paikoilleen, kone luovutusvalmiiksi asiakkaalle ja paperiasiat kuntoon.

–Erityiskiitokset Jari Mäkisen luotsaamalle Metso Mineralsin huoltokorjaamolle, jonka kanssa yhteistyö sujui mukavasti ja mutkattomasti, kiittää Hiitiö.

Ensimmäinen kuukausi töissä

Koneen oli jo alkuvaiheessa päättänyt hankkia Frej Mårtens, FM-Murskauksesta Elimäeltä. Yrityksellä on ennestään murskauskalustoa ja mm. CAT 966G, CAT 325BL ja 325CL vasarakone. Kuvaushetkellä Nordberg LT100SGPB -murska oli töissä Elimäellä.

– Se on ollut nyt kuukauden päivät hommissa ja näyttänyt kyllä puolensa, myhäilee Frej Mårtens FM-Murskauksesta tyytyväisenä. Kone pyörii kahdessa vuorossa. –Kerran viikossa vaihdetaan suodattimet, muuten ne puhdistetaan päivittäin. Pölytiiviste pitää rasvata säännöllisesti. Öljyt on vaihdettu määräajoin. Tämä on riittänyt ja kone on toiminut moitteettomasti. Ainoastaan dieselmoottorista kaksi suutinputkea on mennyt. Ne on vaihdettu, muuten ei ole mitään murheita.

–Leukamurskain ja karamurskain ovat hyvä pari, edessä on Nordberg LT95. Ne ovat juuri sopivan kokoiset tähän hommaan, mitä nyt tehdään, pienet laitteet ja pienet työmaat. Kone on pelittänyt hyvin. Kapasiteetti on tuossa 100 tn/h tällä aineksella, mutta 0–32 mm menee lähelle 200 tn/h. Tosin isompia lajikkeita tehdään nykyään aina vähemmän, suuntaus on selkeästi ollut pienempiin lajikkeisiin. Pääasiassa ollaan tehty varastoon 0–16 mm ja 0–32 mm sora- ja kalliomursketta soraliikkeille, rakennusliikkeille ja metsäkeskuksille.

Sepelinkäyttö on paikkakunnalla lisääntymässä. FM-Murskaus on tehnyt pitkään töitä etupäässä yksityisille. Referenssejä on toki muitakin mm. Hirsalan golfkenttä Kirkkonummella. Nykyään Uudenmaan ja Kymen läänien alueella toimiva yritys on perheyritys ja toimii pääasiassa kotoa käsin. Työ-maita on lähialueella ollut riittävästi, kertoo Mårtens. Erityiskiitos yhteistyöstä etenkin yrityksen murskaustoiminnan alkutaipaleella kuuluu Olavi Puputille sekä Telamurskan henkilökunnalle.

Monipuolinen yritys

Heavy-Sepät on erikoistunut kor-jaamaan ja huoltamaan murskia, seuloja, maarakennuskoneita ja kuorma-autoja, tietysti unohtamatta maajussien traktoreita ja puimureita.

Kaivinkoneisiin ja pyöräkuormaajiin tehdään myös kauha remontteja varsinaisten huolto- ja korjaustöiden lisäksi. Ammattitaitoisilla, motivoituneilla ja joustavilla työntekijöillä monipuolisena yrityksenä se pystyy tarjoamaan asiakkaille ”kokonaispaketteja”.

–Mitä suurempi haaste, sen parempi, sanoo yritystä johtava Vesa Hiitiö ja jatkaa: uutta on tiedossa, olemme aloittaneet lavettikuljetusten tarjoamisen asiakkaillemme. Tämä on selvää synergiaa, meillä on tarvetta kuljetuksiin päivittäin. Nyt meillä on oma kyyti aina valmiina. Hankittuna on myös 92 tn nosturi jota aletaan asentaa elokuussa auton päälle. Tämän yhdistelmän myötä pystymme tarjoamaan kokonaispaketteja; esim. murskainten komponenttien vaihtoja. Samasta puhelinnumerosta saa kuljetuksen, noston, korjauksen ja asennuksen.

Konepörssi-lehti

Lue seuraavaksi