Uutiset

Työkoneet

Pääkaupunkiseudun Lännen Center muutti Espooseen

Lännen Center Espoon tilat valmistuivat syksyllä 2010, joten ne hohtavat uutuuttaan. ”Kyllä nämä tilat ovat erittäin toimivat meille ja pystymme palvelemaan asiakkaitamme kokonaisvaltaisesti. Myytävät koneet saadaan hyvin esille, varaosapalvelu on kattava, ja huolto on samassa rakennuksessa. Tältä tontilta asiakkaamme saavat kaikki tarvittavat palvelut,” toteaa Lännen Tractorsin Etelä-Suomen aluepäällikkö Petteri Ylinen tyytyväisenä.

”Olemme olleet mukana tässä projektissa jo puolitoista vuotta, ihan rakennuksen suunnitteluvaiheesta lähtien. Kiitokset Maarakennusliike Lehtonen Oy:lle, että saimme toimivat ja tyylikkäät tilat sekä meille että yhteistyökumppaneillemme. Rakennus valmistui aikataulussaan ja on osoittautunut erittäin hyväksi jo tässä vaiheessa,” kiittelee Lännen Tractorsin toimitusjohtaja Timo Huttunen. ”Toimipisteemme Vantaalla oli sekin hyvä ja vilkas paikka, mutta tietysti nyt voimme tarjota koko Lännen Centerin palvelukonseptin tässä. Sijainnin puolesta tänne on asiakkaiden helppo tulla ja palvelu pelaa”, jatkaa Huttunen.

Avajaisissa riitti väkeä

Lännen Center Espoon avajaisissa kävi vieraita kahden päivän aikana noin 500. Esillä oli koko Lännen-konsernin tuotetarjonta eli Län­nen-pyöräkuormainkaivurit, Lännen Lundberg  -monitoimikoneet, Ljungby-pyöräkuormaajat ja Multione-pienkuormaajat. Uusien koneiden asiakasluovutuksia tehtiin tilaisuudessa 5 kappaletta. Yksi tyytyväisistä uuden koneen saaneista oli sipoolainen Dan Ingman. ”Olen tehnyt töitä Lännen-koneilla nyt 15 vuotta. Kaksi konetta on Vantaan kaupungin töissä, ja työtilanne on ollut hyvä. On ilo havaita, että Lännen-tuoteperhe kasvaa ja kehittyy, samoin tuotteet. Lännen-tuotteet ovat osoittautuneet meille hyväksi ratkaisuksi kun niillä on niin hyvä käytettävyys.”

Uutuutena Lännen-kiinteistökone

Avajaisissa oli esillä uutuutena Lännen-kone, jossa perinteinen irrotettava kaivulaite oli korvattu työlaitekiinnityksellä.

“Konsepti on kehitetty erityisesti kiinteistönhoidon tarpeisiin, ja koneen takaosaan on mahdollista liittää periaatteessa sama lisälaitevalikoima kuin etuosaankin.

Monipuolinen, ketterä, vahva, vakaa ja näin myös isoille työlaitteille hyvin soveltuva iso kiinteistö­kone” toteaa tuotepäällikkö Jan Aspvik Lännen Tractorsilta.

“Kun tarvitaan etu- ja takapäähän nostokykyä 6 tonnia, ja kun vielä vaaditaan suuri hydraulinen tuotto työlaitteita varten, niin Länkkärin kiinteistökone on vahva valinta.

Jos työtilanteet jostain syystä muuttuisivat, Lännen-kiinteistö­kone on varusteltavissa uudelleen tilanteen vaatiessa. Lännen-pyöräkuormainkaivurin perusrakenne sisältää irrotettavan kaivulaitteen, joten Länkkärin kiinteistökone voidaan luontevasti muuttaa kaivutehtäviin. Kannattaa muutenkin muistaa Länkkärin monipuolinen käytettävyys eri työtehtäviin koko koneen elinkaaren aikana. Ei ole ollenkaan tavatonta varustaa käytetty Lännen-pyöräkuormainkaivuri linjarakentamisen tehtäviin myös silloin, kun kone on muutamia vuosia ajettu”, muistuttaa Aspvik.

Lännen Lundberg -mallisto kattaa kokoluokat 4–7 tonnia, joten Lännen-kiinteistökone laajentaa sopivasti mallistoa sijoittumalla noin 9,5 tonnin kokoluokkaan.

Lännen Tractors aloitti yhteistyön ruotsalaisen RF-System AB:n kanssa

Lännen Center Espoon avajaisissa julkistettiin myös Lännen Tractors Oy:n ja ruotsalaisen RF-System AB:n yhteistyösopimus, jolla Lännen Tractors Oy aloittaa RF-Systemin tuotteiden maahantuojana ja jälleenmyyjänä Suomessa. RF-System on kehittänyt jo kolme vuosikymmentä lisälaitteita rautateiden, sähköverkkojen asennuksen ja maaraken­nuksen tarpeisiin. Lisälaitteet valmistetaan Ruotsissa ja Lännen Tractors varastoi ne tehtaalleen Loimaalle.

”Olemme toimittaneet omille asiakkaillemme RF:n lisälaitteita jo useiden vuosien ajan sekä Suomessa että Ruotsissa omien konetoimitustemme yhteydessä. RF:n tuotteet ovat laadukkaita, ja heidän tuote­ratkaisunsa innovatiivisia erityisesti rata- ja sähköverkkopuolella. Nyt voimme toimittaa RF:n tuotteita kaikille asiakkalle Suomessa kilpailukykyiseen hintaan, riippumatta siitä tekevätkö asiakkaat töitä Lännen-
koneilla vai muilla merkeillä. Tästä yhteistyöstä hyötyy varmasti koko suomalainen urakoitsijakunta, joka tekee töitä erityisesti radoilla ja sähköverkkojen rakentamisessa” toteaa toimitusjohtaja Huttunen.

Lue seuraavaksi