Uutiset

Työkoneet

Outokummun Metalli oy:n 12 000:s harvesteripää

Outokummun Metalli oy:llä vuosi 2018 päättyi harvesteripäiden tuotannossa vaikuttaviin lukemiin, kun yhtiön 12 000:s harvesteripään runko valmistui Outokummun tehtaalla 18.12.2018. 

Outokummun Metallin kokoonpanon asentajia yhtiön 12 000:n harvesteripään ympärillä. Kyseisen harvesteripään kokoonpanoasennuksen tehnyt Seppo Smolander kuvassa harvesteripään vasemmalla puolella etualalla.

12 000:s harvesteripää on malliltaan H215E. Kyseinen malli on tehokas, uuden sukupolven kuoriva harvesteripää eukalyptuspuiden käsittelyyn. Tuote jatkoi matkaansa valmistumista seuraavana päivänä Waratah OM oy:lle Joensuuhun loppukokoonpanoon ja sieltä harvesteripää toimitetaan Waratah-myyntiorganisaation kautta Australiaan. 

Metsäkoneiden harvesteripäiden valmistusosaaminen on Outokummun Metallin liiketoiminnan ytimessä. Yhtiö valmisti ensimmäisen harvesteripään vuonna 1984, joten 12 000 kappaleen tuotantomäärään on ahkeroitu lukuisia työtunteja 34 vuoden aikana. Avainasemassa harvesteripäätuotannon kehittämisessä on ollut perheyrityksen pitkäjänteinen asenne, suomalaisen laadukkaan työn arvostus ja tiivis yhteistyö metsäkonevalmistaja John Deeren kanssa. 

”Oli mukavaa saavuttaa uusi tuhatlukema harvesterituotannossa juuri ennen joulua. Pienen joulutauon jälkeen tuotanto on saatu hyvään vauhtiin, ja tämänhetkinen tilauskanta tuo positiivisen startin tähän vuoteen. Kehitämme tuotantoa totta kai jatkuvalla periaatteella, mutta vuoden 2019 aikana on luvassa tavallista isompia tuotannon kehitystoimia mm. konekannan uudistamisen kautta, joten odotettavissa on mielenkiintoinen ja työntäyteinen vuosi”, kertoo Outokummun Metallin toimitusjohtaja Jarmo Paakkunainen.

Seuraamme H215E-harvesteripään etenemistä maailmalla ja kerromme 12 000:n harvesteripään lopullisesta sijainnista, kunhan se on asennettu loppuasiakkaan peruskoneeseen.

Lue seuraavaksi