Uutiset

Työkoneet

Orlacolta huippuluokan kamerat kaikkiin työkoneisiin

Orlacon kameroilla päästään helposti kokonaisratkaisuun, joka helpottaa kuljettajan työtä ja mahdollistaa näkyvyyden vaikeimpiinkin paikkoihin mitä vaikeimmissa olosuhteissa.

Pyöräkuormaajissa peruutuskamera helpottaa selän takaisten tapahtumien seuraamista. Varsinkin talvisia lumitöitä tehtäessä liikutaan usein kauppojen ja liikekeskusten parkkipaikoilla, joissa kulkee paljon liikkuviin koneisiin tottumattomia ihmisiä.

Samoin kaivinkoneiden käytössä, usein ahtaissa olosuhteissa ja liikenteen seassa, kamerat helpottavat kuljettajan työtä. Puomiin lähelle kauhaa sijoitettu kamera helpottaa työskentelyä olosuhteissa, joissa muutoin ei nähdä kauhaa eikä sen lähellä olevaa ympäristöä kuten kaivettaessa vesi- tai viemäriputkien tai sähkökaapeleiden lähellä.

Näkyvyys dumpperien taakse on normaalisti lähes olematon. Työmailla, joilla koneet ovat erittäin suuria, kuten kaivoksilla, ei näkyvyys edes koneen eteen ole hyvä. Tällöin tarvitaan useampia kameroita näkyvyyden varmistamiseen.

Vaativimpia käyttöolosuhteitaan lienevät murskausasemat, joissa kameralla seurataan murskan ”nielun” tilannetta. Yleisimmin tämä tapahtuu langattomalla järjestelmällä syöttävään pyöräkuormaajaan tai kaivuriin. Murskan jatkuva tärinä sekä pölyiset olosuhteet vaativat kamerajärjestelmältä tärinän ja luonnonolosuhteiden kestokykyä helteistä pakkasiin ja sateisiin.

Kameroiden käytöllä on oikeastaan vain yksi käyttörajoitus – mielikuvituksen puute.

Kameroiden tuotekehityksessä on kiinnitetty erityistä huomiota kovaan ammattikäyttöön, jossa edellytetään tarkkaa työskentelyä ja turvallisuutta ahtaissakin tiloissa työskenneltäessä. Orlacon kamerat tuottavat aina terävää kuvaa ja hämäränäkö on parempi kuin ihmissilmällä.

Laite kestää tärinää ja 10 G:n kiihtyvyyden. Toistuva painepesu onnistuu 100 %:n vesitiiviyden (IP 69) ansiosta. Lämmitysvastus estää karkaistun, haponkestävän lasin huurtumisen. Monitori on yleisimmin varustettu 7” värinäytöllä. Sitä on kahta mallia: toinen jalalla kiinnitettävä ja toinen upotettava malli, joka sopii suoraan kahden radion paikalle. Monitoriin voidaan kytkeä 1-3 kameraa.

Trukin haarukkaan tai kelkkaan asennettavat erikoiskamerat ovat olleet markkinoilla muutaman vuoden ajan. Trukkikameroiden suosio kasvaa jatkuvasti, sillä niitä käytettäessä niin turvallisuus, työergonomia kuin tehokkuuskin parantuvat huomattavasti. Erityisesti logistiikkakeskuksissa ja varastoissa, joissa lavoja saattaa olla yli 10 metrin korkeudellakin, on kamera trukin haarukassa enemmän kuin tarpeellinen.

Mobiili- ja torninostureihin on olemassa täysin oma kameramallistonsa. Vaikka nostojen hienosäädössä vaaditaankin aina myös radiopuhelinmies, nopeuttaa ja tehostaa kamera toimintaa huomattavasti.

www.mytrade.fi

Lue seuraavaksi