Uutiset

Työkoneet

OilQuick aktiivinen Amerikassa

OilQuickin viime vuosien tasainen myynnin kasvu on rohkaissut yrityksen perustamaan oman myynti- ja jälkimarkkinointiyrityksen Atlantin toiselle puolelle. Jo nyt OilQuick on laajasti tuttu Pohjois-Amerikassa. Yritys tulee olemaan esillä myös maaliskuun puolenvälin ConExpo-messuilla Las Vegasissa, osasto numero F2876. Messuilla tullaan näkemään seuraavia tuotteita.

OQLS-pikakiinnitinjärjestelmä

OQSH

OilQuick ottaa työmaiden turvallisuuden tosissaan. Suuri osa yrityksen tuotteista liittyvätkin juuri työlaitteiden turvalliseen lukitukseen. OQ Locksupport (OQLS) on nyt ollut markkinoilla viiden vuoden ajan tarjoten kaivukoneen työlaitteen lukituksen elektronista seurantaa. Nyt on vuorossa seuraavan sukupolven esittely, kun OQLS 2.0 nähdään ConExpossa. Järjestelmä pitää sisällään uusia antureita, parannellun johtosarjan sekä täysin uuden ohjelmiston. Se täyttää myös viranomaisten vaatimukset.

OQLS 2.0 opastaa kuljettajaa koko työlaitteen vaihdon ajan ohjaamossa olevan näytön välityksellä.  Lukitusjärjestelmä soveltuu käytettäväksi kallistuvien kauhanpyörittäjien kanssa.

Uusia innovaatioita esillä

MRL

OilQuickin valikoimasta löytyy työlaitteen tahattoman pudottamisen estojärjestelmä, OQSH. Sen turvakoukut ”poimivat talteen” vahingossa irronneen työlaitteen kaikista asennoista. Järjestelmä on verrattavissa auton turvavöihin, jotka aktivoituvat onnettomuustilanteessa.

Tarjolla on myös mekaanisen lukituksen osoitin, MRL. Se kertoo heti kuljettajalle selkeästi onko työlaitteen lukitus päällä tai pois päältä. OQLS, OQSH ja MRL ovat yksittäisiä turvajärjestelmiä, joita voidaan yhdessä tai erikseen.Uusi kallistuvien kauhanpyörittäjien sarja, OQTR-E

OQTR-E

OilQuickin suurin uutinen tälle vuodelle on uuden kallistuvan kauhanpyörittäjäsarjan esittely, OQTR-E. Julkaisun taustalla on pitkäaikainen yhteistyö Engconin kanssa. OilQuick hallitsee kaivukoneiden pikakiinnitykset ja Engcon pyörittäjät sekä työlaitteet.
”Yritykset ovat tehneet jo pitkään yhteistyötä. Nyt asioissa otetaan seuraava askel. Vaihtoehtona on joko kopioida kilpailijan tuotteita tai liittoutua ja tehdä yhteistyötä, kuten me teimme”, sanoo OilQuick AB:n toimitusjohtaja Henrik Sonerud.

”Engcon ja OilQuick täydentävät toisiaan ja olemme vakuuttuneita, että pystymme vahvistamaan asemiamme maailmalla”, kommentoi puolestaan Engconin perustaja Stig Engström. Yhteistyön myötä OilQuickin pyörittäjätarjonta laajenee. Kaikki mallit ovat tarjolla kaikissa maissa, joissa OilQuickillä on toimintaa. Sarja käsittää viisi mallia 6–33 tonnin koneisiin. Toiminta on vilkkaassa käynnissä ja tuotteita on jo lähtenyt maailmalle. Uusia pyörittäjiä nähdään ConExpossa.
OilQuickin pyörittäjien alkuperästä kielii niiden kylkeen kiinnitetty ”engcon inside” -kyltti.

OQC uudella pyörittäjällä

OQC65 + kahmarikauha

OilQuickin kehittämä OQC-pikakiinnike on tarkoitettu käytettäväksi roikkuvasti toimivien työlaitteiden kanssa materiaalinkäsittelykoneissa ja nostureissa. Laite koostuu tukevasta pyörittäjästä, jonka alla on täyshydraulinen pikakiinnike. Työlaite pyörii ympäri täyden ympyrän (360º).

”Äskettäin esittelemäämme pikakiinnitintä on paranneltu ja se soveltuu käyttöön, jossa työlaite roikkuu. Pyörittäjä on kokonaan uusi. Pikakiinnitintä on tarjolla kahta kokoa; OQC65, jonka maksimi nostokapasiteetti on 20 tonnia ja OQC70/55:n 30 tonnia”, sanoo Johan Schedin OilQuickin myynnistä. ”Olemme tehneet uudella laitteella pitkäaikaisia testejä ja laitteita on jo myyty useita. Tulokset ovat olleet hyviä. Laite on tukeva, turvallinen sekä luotettava ja suorituskyky vastaa vaatimuksiin. Se soveltuu kaikkiin olosuhteisiin ja on kooltaan aikaisempaa pienempi ja kevyempi. ConExpossa nähdään pienempi, OQC65.

Uuden OQC:n etuja:

 • nopea ja turvallinen kytkentä
 • työlaitteiden vaihto onnistuu ohjaamosta olivat ne sitten mekaanisia, hydraulisia tai sähköisiä
 • tuottava ja joustava – oikean työlaitteen käyttö kussakin työtehtävässä tekee koneesta monitoimisen, koneen käyttöaste kasvaa
 • lisävarusteena sähköinen kääntöalusta – mahdollistaa magneetin käytön ilman lisäkaapelointia
 • maksimaalinen liikevara – kaikkia työlaitteita voidaan pyörittää 360º
 • ympäristöystävällinen – laite minimoi öljyvuodot työlaitteiden vaihdon yhteydessä
 • räätälöinti – laaja työlaitevalikoima, sekä mahdollisuus erikoisrakenteisiin
 • voidaan varustaa OilQuick Locksupport (OQLS) -pikakiinnittimellä – turvallinen ja käyttäjäystävällinen työlaitteiden vaihtoon

OQTR-N, sylinteritön kallistuva kauhanpyörittäjä täysautomaattisella pikakiinnikkeellä

OQTR-N

Kokemus ja kehitys ovat synnyttäneet uuden ja edistyksellisen laitteen. OQTR-N perustuu tunnetun, sylinterittömän NOX-pyörittäjän tekniikkaan. Pyöritys on jatkuva (360º) ja kallistuskulma on ±50º.

OQTR-N muodostaa yhdessä OQLS:n kanssa täydellisen apulaisen arkiseen käyttöön. Hydrauliset tai sähköiset työlaitteet pystyy näin vaihtamaan muutamassa sekunnissa koneen ohjaamosta poistumatta. Tämä uusi sylinteritön kauhan kallistaja/pyörittäjä on esillä ConExpossa.

OQTR-N:n etuja:

 • maksimaalinen näkyvyys pyörittäjän ympärille
 • kaivaminen ahtaissa paikoissa helpottuu, kun ”ulos sojottavia” sylintereitä ei ole, myös laiterikot vähenevät
 • tukeva ja kestävä valurautarakenne, johon on integroitu kaikki hydrauliikat
 • päättymätön 360 asteen pyöritys ja ±50 asteen kallistuskulmat


Lue myös: OilQuick ja Engcon syventävät yhteistyötään


Lue seuraavaksi