Uutiset

Työkoneet

OilQuick ja Engcon syventävät yhteistyötään

Kaksi ruotsalaista, hyvin tunnettua yritystä eli OilQuick Ab ja Engcon Ab ilmoittavat aloittaneensa yhteistyönsä laajentamisen. OilQuick on pikakiinnitinjärjestelmien uranuurtaja. Yritys kehitti ensimmäisenä kiinnittimen, joka kytkee automaattisesti myös hydrauliletkut. Engcon taas on liikevaihdoltaan maailman suurin kallistuvien kauhanpyörittäjien valmistaja, joka on kasvanut viime vuosina valtavaa vauhtia.

“Olemme jo tehneet läheistä yhteistyötä Engconin kanssa useiden vuosien ajan, mutta nyt tivistämme sitä entisestään. On kaksi tapaa toimia. Toinen on kilpailijoidemme tapa kopioida ja toinen, mielestämme parempi tapa, on tehdä yhteistyötä olemassaolevien valmistajien ja heidän tuotteidensa kanssa”, sanoo OilQuickin toimitusjohtaja Henrik Sonerud.

“Engcon ja OilQuick täydentävät toisiaan ja olemme vakuuttuneita, että autamme toinen toisiamme vahvistamaan asemiamme markkinoilla entisestään”, jatkaa Engconin perustaja ja omistaja Stig Engström.

Stig Engström (vas.) ja Henrik Sonerud. 

Yhteistyön seurauksena OilQuick laajentaa kallistuvien kauhanpyörittäjien tarjontaansa.

“On kuitenkin tärkeää muistuttaa, että kauttamme saa edelleen myös muiden valmistajien kauhanpyörittäjiä”, jatkaa Sonerud.

Nyt tehdyn sopimuksen ansiosta OilQuick voi tarjota pikakiinnittimensä yhdessä Engcon-kauhanpyörittäjän kanssa. Tuotteet maalataan OilQuickin harmaalla värillä ja myydään OilQuick-nimellä. Tarra “Engcon Inside” kertoo kauhanpyörittäjän alkupeästä.

“Tahdomme ehdottomasti liputtaa myös Engconin nimeä, joka on on ehdoton myyntiargumentti meille. Ala tietää sen merkitsevän laatua ja se hyödyttää myös meitä. Laatu on meille OliQuikissä myös aina ollut ykkösprioriteetti”, sanoo OilQuickin myyntijohtaja Johan Lindqvist.

Maailmanlaajuisesti yhteistyö avaa myös uusia markkinoita ja kasvun mahdollisuuksia.

Engcon on erittäin vanha skandinaavisilla markkinoilla ja OilQuickin päämarkkina-alue on saksaa puhuvat maat. Viime vuonna OilQuick ilmoittaa toimittaneensa edellä mainitulle markkina-alueelle yli 3 500 OilQuic-pikakiinnikettä. Tämä tarjoaa Engconille laajat kasvumahdollisuudet keski-Euroopassa.

Saksan OilQuickin toimitusjohtaja Franz Schauer ja Engconin Saksan toimintoja johtava Martin Engström ovat tehneet tiivistä yhteistyötä asian tiimoilta. Nyt valmiina onkin OilQuick-mallit OQ65 ja OQ70/55, joihin Engconit on jo liitetty. Uusi tyyppimerkintä yhdistelmätuotteille tulee olemaan OQTR-E.

OilQuickin Saksan toiminnot siirtyvät ensi vuoden alussa uusiin tiloihin Steindorfiin. Sinne keskitetään tuotekehitystä, tuotantoa ja huoltoa. Myös täysin automaattinen varaosakeskus tulee toimimaan uudessa kiinteistössä. Toimitusaikojen luvataan lyhenevän oleellisesti uuden kokoonpanolinjan ansiosta.

Kaikki Engconin 1,5-33 tonnin peruskoneisiin sovitettavat mallit tulevat olemaan saatavilla OilQuickin kanssa. Nyt saatavilla on siis jo 14-19 tonnin kokoluokat ja ensi vuoden kahden ensimmäisen neljänneksen aikana mallisarja tulee olemaan kokonaan valmis.

Päivitykset Engconin ja OilQuickin sosiaalisen median kanavissa tulevat kertomaan projektin etenemisestä.

Lue myös: MIG2-kahvoilla rannekivut historiaan ja SK-Purku Oy:n luottopakit: Volvo ja OilQuick.

 

 

 

Lue seuraavaksi