Uutiset

Työkoneet

Nyt kutsuu mua Kuusamo – Startti lähellä

Kilometrejä reissusta kertyy noin 1000 ja maahantuoja CE Rentalin mukaan huippunopeus SWE 17 –mallilla on rapiat neljä kilometriä tunnissa. Jos Jukka ei alkuvuodesta ole ehtinyt tuumailemaan maailman syntyjä syviä, niin kesäkuun kolme ensimmäistä viikkoa antavat siihen aikaa. Maisemat eivät vilisemällä vaihdu. Jukan tarkoituksena on ajaa noin 40 kilometriä päivässä, mikä tarkoittaa 10-12 tunnin ajopäiviä. Yöt tullaan viettämään hotelleissa.

Koko homma alkoi huhtikuun 21. päivänä tänä vuonna. Jukka perusti Facebookiin yhteisön. Tavoitteena oli 50.000 fanin raja, jonka täytyttyä Jukka lupasi ajaa minikaivukoneella Suomen halki. Jukan yllätykseksi tuo raja täyttyi kolmessa päivässä. 24.5. faneja sivuilla oli 82.642 ja lisää tulee koko ajan. Parhaimmillaan ihmisiä liittyi mukaan lähes 15 fanin minuuttivauhdilla. Positiivinen kylähulluus siis kiinnostaa.

”En olisi ikinä uskonut että tuollainen ”tyhmä” kaivurijuttu kiinnostaisi ketään. Sen piti olla vitsi. Nyt oikeastaan odotan sitä, että pääsen hetkeksi rauhoittumaan ja miettimään asioita. Luulen, että tällainen hulluus kumpuaa suvusta ja omasta luonteesta hyvin pitkälti. Koskaan en ole paikallani pysynyt ja aina olisi keksittävä jotain uutta”, virnistää kaivurijukaksikin tituleerattu hurjapää.

Jukan reitti tulee kulkemaan Hangosta Hämeenlinnaan ja sieltä Jämsän kautta Muurameen ja edelleen Oulun kautta Kuusamoon. Aikataulu on vielä avoin, mutta startti tulee olemaan 1.6. kello 10.00 Hangon torilta.

Tela-alustainen kaivukone ei ole se kaikkein yleisin kulkupeli maanteillä, joten miten poliisi suhtautuu asiaan?

”Poliisin puolelta hyväksyntä on tullut. Tela-alustaisellakin saa ajaa tiellä, mutta mikäli pinta rikkoutuu joutuu korvaushommiin. Yritän ajaa siellä missä on turvallisinta ja sallittua. Yritän saada luvan ajaa kävelyteitä siellä, missä niitä on. Se olisi taajamissa turvallisinta.

Mateko huoltaa

”Koneen kunnossapidosta ja huolloista vastaa Matekon huolto-organisaatio. Luultavasti matkalla joutuu jotain tekemään, mutta kukaan ei ole osannut sanoa faktaa tuollaisesta ajomäärästä. Konetta en ole vielä tuunannut. Pitää kai sinne ainakin läppäriteline laittaa ja joku ”vakionopeudensäädin”. Ilmastointia ei koneessa ole. Kone rekisteröidään moottorityökoneeksi joten siihen laitetaan valot ja vilkut yms. Kone kulkee kyllä suoraan, kun vivut on edessä”, lisää Jukka.

Jokainen tela-alustaista kaivukonetta ajanut tietää, että Jukka on ottanut vastaan kovan haasteen. Kestävätkö koneen voimansiirrossa ajomoottorit? Voiko kukaan jaksaa istua kymmentä tuntia yhteen soittoon pienessä minikaivukoneen ohjaamossa, josta puuttuu ilmastointi? Näihin ja muihinkin kysymyksiin saadaan vastaus kesäkuun aikana. Konepörssi tulee olemaan Hangon torilla Jukan starttia seuraamassa.

Jukka kertoo tavoitteekseen olla sanojensa mittainen mies. Muita suurempia toiveita ei reissusta ole. Salainen ase on perheen ja fanien tuki. Peukalot siis pystyyn Jukalle, että kaikki sujuu hyvin.

Koneeseen asennetaan myös Trackunit –paikannuslaitteisto, joka kertoo koneen paikan nettisivulla ja siitä yleisön on helppo ennustaa koneen saapuminen eri paikkakunnille. Eikä haittaa vaikka muutaman minuutin myöhästyy. Koneen saa juoksemalla kiinni.

Kuka Jukka Mutanen?

Jukka on 26 vuoden ikäinen mies Muuramesta. Perheeseen kuuluu vaimo ja vuoden ikäinen poika. Jukka on hankkinut raskaskaluston mekaanikon paperit oppisopimuksella Muuramen Matekolla. Ensikosketus maansiirtokoneisiin tuli sekin Matekolla vuonna 2001, jolloin toimi uusien koneiden varustelussa. Vuonna 2007 Matekon tytäryhtiö CE Rental aloitti Sunwardien maahantuonnin. Jukka aloitti samaan aikaan yrittäjänä Sunwardien varustelijana. Toimintaan kuuluu nykyään myös koneiden myynti ja vuokrauskin.

Ennennäkemättömästä ajoprojektista Jukka vastaa täysin itse. Jo pelkästään koneen kustantaminen ja varustaminen tällaista urakkaa varten on iso juttu. Jukka vuokraa koneen edulliseen hintaan pääsponsoriltaan CE Rental Oy:ltä. Yritys huolehtii paitsi uuden koneen toimittamisesta, myös huolto-osien veloituksettomasta saatavuudesta. Kuukauden mittainen suoritus tarvitsee myös huollon ja päivystyksen koko reitin varrelle. Siitä huolehtii Mateko Oy:n valtakunnallinen konehuoltoverkosto. Koneen sijainti paikannetaan verkkoon ja reaaliaikaista videokuvaakin matkan varrelta on luvassa.

Jukan kotisivut löytyvät osoitteesta www.vuokraakaivuri.fi ja Facebook –profiili tästä linkistä. Web kameran välittämä kuva matkalta tulee löytymään täältä. Samasta paikasta reaaliaikaisia tunnelmia.

Lue seuraavaksi