Uutiset

Työkoneet

Nick Drew kerää blogiinsa maarakentajia ympäri maailman

Yksi mielenkiintoinen ja lajissaan harvinainen bloggaaja on englantilainen maarakennusurakoitsija, 48 -vuotias Nick Drew. Hänen kaivajabloginsa (Digger – The Construction Equipment Blog) on toiminut reilun vuoden. Nick asuu Lounaisessa Englannissa, Devonin kunnassa elämänkumppaninsa Lornan sekä yhdeksän hevosen ja kolmen koiran kanssa. Hevosien kanssa pariskunta on mukana jalostusbisneksessä. Suomalaisittain on mukava kuulla, että Nick pelasi Englannin liigassa jääkiekkoa vuosina 1977-1995.

”Lähetin ennen oman blogin perustamista silloin tällöin materiaalia www.classicmachinery.net -palvelimelle. Sieltä Contract Journal lehden toimittaja Will Mann bongasi minut ja kysyi, olisinko halukas pitämään lehden Internet sivuilla maarakennusaiheista blogia. Aluksi asia hirvitti, sillä en ollut kirjoittanut koskaan mitään. Nopeasti aloin kuitenkin nauttia kirjoittamisesta asioista, jotka ovat lähellä sydäntäni”, valottaa Drew bloginsa ensiaskelia.

Miehellä on oma yritys nimeltään Nick Drew Operator Services. Hän vuokraa itseään eri yrityksille kaivukoneen kuljettajaksi. Myös omalla minikaivukoneella (Hitachi ZX30) mies ansaitsee leipäänsä. Eri konemerkit ovatkin tulleet tutuiksi ja laaja kokemus eri valmistajista antaa hyvät eväät ylläpitää keskustelua omassa blogissa.

”Tietokonehommat aloitin oikeastaan juuri eri keskustelufoorumeita lukemalla ja niihin osallistumalla. Eräs ystäväni toimii tietojenkäsittelyn opettajana maatalousoppilaitoksessa, joten häneltä olen saanut opastusta tarvittaessa”, jatkaa Nick.

Maailmanlaajuinen foorumi

Nickin blogi on ollut erittäin suosittu koko ilmestymisensä ajan.

”Kuukaudessa kävijöitä on viimeaikoina ollut noin 25.000. Huippu on ollut 35.916 vierailijaa yhdessä kuukaudessa. Lukijoita on eniten Australiasta, Amerikasta, Ruotsista, Turkista, ja Englannista. Koko maailma on edustettuna, mikä tekee asiasta varsin mielenkiintoisen. Blogin avulla olen saanut tutustua moniin mielenkiintoisiin ja mukaviin ihmisiin ympäri maailman. Tuskin mitenkään muuten se olisi ollut mahdollista.”

Lukijajoukko avustaa myös omalta osaltaan blogin ylläpidossa lähettämällä kuvia ja tekstejä Nickille. Mies saa pienen korvauksen blogistaan ja puntia virtaa tilille myös enemmän kun kävijämäärä kasvaa. Rahallisesti korvaus on Nickin mukaan mitätön, palkkio tuleekin enemmän henkisellä puolella. Tosin kävijämäärän kasvu on saanut monet yritykset kiinnostumaan mainostamisesta sivuilla.

Nick on myös innokas Facebook –käyttäjä.

”Facebookissa olen ollut nyt parisen vuotta. Ensin olin kyllä aika skeptinen sen suhteen, mutta nyt olen havainnut sen olevan oiva keino tehdä blogiani tunnetuksi ja sitä kautta kasvattaa kävijämäärää”, valistaa Nick Drew.

”Tietokoneella tulee vietettyä nykyään illat ja viikonloput aika tiiviisti. Ja Lornan mielestä liikaakin”, naurahtaa Nick.

Miehellä on melkoinen kokemus maarakennuskoneista. Jo kahdeksan vuotiaana hän sai isänsä mukana ensituntumaa koneisiin. Työhistoria on jo 32 vuoden mittainen.

Nyt mies työskentelee rakennusfirmalle ja alla on JCB JS415LC. Työskentely käytännön työssä eri koneilla antaakin varmasti hyvän pohjan ymmärtää blogissakin käsiteltyjä aiheita.

”Kun Contract Journal lopetettiin viime vuoden lopulla, ajattelin bloginikin loppuvan. Onneksi löysin sille uuden osoitteen ja homma jatkuu entisellään. Toivotan kaikki suomalaisetkin alasta kiinnostuneet tutustumaan blogiini  päättää Drew.

Lue seuraavaksi