Uutiset

Työkoneet

Arkistojen aarteita: Mutapainin ystävät 2

Tässä taas arkistoista kaivettuja mutavideoita. Uusi kattaus mudassa möyrivää rautaa ja vedessä kahlaavaa kalustoa. Mistä näitä liejumonttuja oikein tulee?

Saven ja liejun mättämiseen pois uponneen kaivukoneen vierestä saattaisi olla parempikin työväline kuin iskuvasara. Nähdäänpä videossa reipas, juuri parturilla kuontalonsa siistinyt haalariasuinen sukeltajakin.

Hitachi EX215 on aikamoisen kylmää rautaa syvälle haudattuna. Pelastavaan ratsuväkeen kuuluu muun muassa pari Volvoa.

Puimakonetta nostamaan on hälytetty pari traktoria ja yksi Liebherrin kaivukone. Eikä aikaakaan, kun farmari voi jatkaa kohti uusia mutakylpyjä.

Tämän traktorimiehen puseroa ei pelko puserra – eikä järki päätä. Onneksi liikaa pihvejä syönyt (taitaa olla muutama vodkapaukkukin nautittuna) serkkupoika istuu vastapainona kuljettajan vasemmalle puolella.

Fysiikan laki numero 1245. Mitä enemmän vetää, sitä syvemmällä kyntää.

Tätäkin katsoessa voi vain ihmetellä, onko kuljettajalla silmiä päässä tai itsesuojeluvaistoa kropassa ollenkaan. Sellaiseen mutakkoon on miesparka vempaimensa upottanut.

Identtiset kaksoset John ja Deere menivät uimaan, mutta voimat loppuivat kesken. Apuun hälytettiin Cat 345CL -kaivukone. Lähes kahdeksan minuuttia mahtavaa mutakylpyä.

Nämäkin kaverit saattavat haaveilla kallion päälle rakennettavan omakotitalon monttutyömaasta. Kauhallisen kun liejukkoa lappaa pois, niin kohta on kolme tilalla.

Jos sinulla on hyviä uppeluskuvia tai videolinkkejä niin lähetä niitä sähköpostiin olli.paivio@otava.fi.

Mutapainin ystävät 1