Uutiset

Työkoneet

Muli T10X HybridShift kahdella voimansiirrolla

Itävaltalainen Reform on valmistanut erilaisia koneita ja laitteita vuodesta 1910 lähtien. Vaikka ensimmäinen tuote olikin kylvökone, siirtyi yritys vähitellen ympäristön hoitokoneiden tekijäksi. Ja sillä tiellä ollaan.

Maahantuoja  J-Trading Oy esitteli keväällä Euro 6-vaiheeseen päivitetyn Muli T10X taajama-auton. Sen Lepaalla esitelty rinnakkaismalli on viime vuonna maailman ensiesittelynsä saanut Muli T10X HybridShift-malli kuva). Suomessa nämä automaiset kunnallisajoneuvot rekisteröidään traktoreiksi.

Reform valmisti ensimmäisen Muli-konseptin Welsin kaupungissa jo vuonna 1968, joten silläkin on jo pitkä historia. Meillä Suomessa tehtaan toinen malli eli matalan painopisteen omaava Reform Metrac on ehkä vielä se tunnetumpi Reform.

Malliston lippulaiva on Muli T10X HybridShift, jonka omapaino on 3 600 ja kantavuus 4 900 kiloa. Sen erikoispiirre on tuplavoimansiirto eli kuljettaja voi yhdellä vivun liikkeellä ottaa käyttöön joko mekaanisen tai hydraulisen voimansiirron.

Tiellä ajetaan mekaanisella puolella ja ahtaissa tiloissa työskenneltäsessä kahdeksanportainen hydrostaattinen voimansiirto antaa enemmän joustavuutta ja tehokkuutta työtehtäviin. Maksimi siirtonopeus on 50 kilometriä tunnissa.

Moottori on 80 kilowatin tehoinen, italialainen VM ja Euro 6 vaiheeseen päivitetty. Pakokaasujen puhdistusteknologia on SCR eli AdBlue-nestettä pitää Mulinkin kuljettajan muistaa lisätä aika ajoin. Tehtaalta saa myös StageIIIB-moottorilla varustetun version.

Ajomukavuutta antaa hydraulinen, korkeussäädöllä varustettu jousitus molemmilla akseleilla. Tehostetut levyjarrut takaavat, että Muli pysähtyy nopeasti kuljettajan niin halutessa. Vakiona on etupyöräohjaus, mutta Mulin saa myös nelipyöräohjattuna versiona, jolloin kyseessä on todellinen ahtaan paikan työmyyrä.

Pelkkä peruskone soveltuu tässäkin tapauksessa vain terveisten ajeluttamiseen, mutta erittäin laaja työlaitevalikoima tekee Mulistakin varsinaisen joka paikan höylän ympärivuotiseen käyttöön. Työlaitteita varten sekä edessä että takana on mekaaninen ulosotto. Edessä on 1000 r/min vastapäivään ja takana 540 r/min myötäpäivään pyörivä ulosottoakseli. Molempiin päihin saa kolmipistenostolaitteen. Moottorihydrauliikan ulosotot on myös. Tuottoa siihen saadaan 73 litraa minuutissa.

Rungon päälle ohjaamon taakse voidaan kytkeä esimerkiksi erilaisten lavojen lisäksi pesulaite, imurin säiliö, hiekotin ja vaikkapa henkilönostin ja kappaletavaranosturi.

Eteen voi kytkeä muun muassa auroja, murskain, vesakko- ja ruohonleikkurit sekä vaikkapa harjalaitteen. Kyseessä on täysimittainen taajama-auto tai jos halutaan sanoa: taajamatraktori.

Monipuolisten työlaitteidensa ansiosta se kykenee samoihin työtehtäviin kuin perinteiset taajamatraktoritkin.

Ohjaamoon voidaan nousta molemmilta puolilta. Sisäpuolelta löytyy kaksi ilmajousitettua istuinta turvavöillä varustettuna. Skandinaavisia asiakkaita ilahduttaa tieto siitä, että sekä taustapeilit että tuulilasi ovat varustettu lämmityksellä. Ilmastointi on tietenkin vakiovaruste. Myös hansikaslokeroon saa lämpöä/kylmää ilmaa, jos niin halutaan.

Todettua jo tuli, että Muli T10X ja sen HybridShift-versio eroavat toisistaan voimansiirtonsa takia. Myös ohjaamotiloissa on pieniä eroavaisuuksia. Tuplavoimansiirron hallintaan HybridShift-koneessa on reilunkokoinen joystick lukuisine oheistoimintoineen. Sen painonapeista ja peukalorullista vaihdetaan ajosuuntaa, ohjaustapaa ja hallitaan voiman ulosottoja.

Kuvassa HS-version ohjaamo.

Hydrostaattiversiossa kierrokset voidaan säätää sopiviksi kullekin työlaitteelle (cruise control) ja kuljettaja voi keskittyä ainoastaan tarkkailemaan työn etenemistä.

Perusversio Mulissa on vain pieni joystick, sillä halittavia toimintoja on vähemmän.

HS-koneessa on edellen reilu näyttöruuru, jonka kautta koneen parametrejä voidaan säätää ja valvoa.

Kuvassa perusversion ohjaamo.

Muli sopii hyvin kulkemaan ahtaissa kaupunkioloissa. Korkeus ohjaamon kattoon on vain 2355 (2540 majakalla) ja leveys 2034 millimetriä. Pituus on rapiat viisi metriä.

Alhainen painopiste antaa edellytykset ajaa melko kaltevissakin rinteissä. Keski-Euroopassa Mulia käytetään maatiloillakin, jolloin paripyörillä varustettuna se kykenee suoriutumaan tehokkaasti vaativillakin alustoilla.

Huoltotöitä varten Mulin ohjaamo on kallistettavissa sivulle. Edessä on pieni huoltoluukku moottoritilaan. Se voidaan avata silloinkin, kun edessä on työlaittteita kiinnistettynä.

J-Trading Oy esitteli Muli T10X HybridShift taajamatraktoria Lepaa 2015 –näyttelyssä (13.-15.8.).

Lue seuraavaksi