Uutiset

Työkoneet

Moxy Doosanin leiriin

Moxy on jatkossa Doosanin maailmanlaajuisen myyntiverkoston huomassa. Tämän takaa elokuussa solmittu yrityskauppa. Moxy valmistaa runko-ohjattuja dumppereita kokoluokissa 23-46 tonnia. Viime vuoden Baumassa esiteltiin malli MT51, joka kykenee kantamaan 46,3 tonnin kuorman.  Moottorina on Tier 3 säädökset täyttävä kuusisylinterinen, 15 litran Cummins QSX15. Voimansiirto on Allison 4600 ORS eli kuusivaihteinen automaatti.

Kaupan arvo on 55 miljoonaa euroa ja se julkistettin elokuun 18. päivä 2008. Näin Doosan avaa entistä enemmän markkinoita myös maailmanlaajuisesti kasvussa olevaan kaivostoimintaan.

Moxy sijaitsee Norjan länsirannikolla Molde nimisessä paikassa. Yritys työllistää 151 ihmistä ja valmistaa runko-ohjattuja dumppereita kokoluokissa 23-46 tonnia. Tällaiset tuotteet Doosanilta ovat aiemmin puuttuneet. Moxylla on 61 jälleenmyyjää Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa sekä omat myyntiyhtiöt ja tuotekehitysosastot Amerikassa ja Englannissa.

Runko-ohjattujen dumppereitten markkinat ovat kasvaneet 18 prosenttia viimeisen kolmen vuoden aikana. Tämä johtuu korkeasta raaka-aineitten kysynnästä, joka on vilkastuttanut raaka-aineitten louhintaa ja kiihdyttänyt uusien kaivoksien käyttöönottoa.

Doosan Infracoren tiedotteessa kerrotaan, että yritys kaavailee nostavansa Moxyn myynnin arvon 250 miljoonaan euroon vuoteen 2012 mennessä. Tämä saavutetaan, kun Doosanin jälleenmyyntiverkosto Kiinassa, Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa valjastetaan myös Moxyn myyntiin.

Doosan uskoo myös brändinsä vahvistuvan edelleen. Laaja kattava tuotesorttimentti takaa sen, että kaikki alan asiakkaat mieltävät jatkossa Doosanin täyden palvelun tuotemerkiksi. Vuoteen 2012 mennessä Doosan haluaa kivuta TOP-kolmoseen maarakennuskonevalmistajien joukossa.

”Vaikka Moxyn myynti ei ollut vuonna 2007 kuin 54 miljoonaa euroa, on koneitten tekniikka huippuluokkaa. Uusi bisnesalue niveltyy hyvin meidän käynnissä olevaan liiketoimintaamme”, sanoo Kim Dong-chul, joka vastaa Doosanin maarakennuskoneista.

Lue seuraavaksi