Uutiset

Työkoneet

MotoCut leikkaa nyt myös teräsputket ja -paalut

Konepörssi uutisoi vuonna 2015 uudesta suomalaisesta keksinnöstä: kaivukoneeseen kytkettävästa MotoCut -katkaiskourasta. Sen työnopeus on moninkertainen verrattuna perinteiseen käsityönä tapahtuvaan betonisten lyöntipaalujen katkaisuun. Lue MotoCutista näistä artikkeleista.

MotoCutilla betonipaalut poikki ja pinoon

Leikkiturva Oy – Leikkikenttiä ja paaluja

Nyt yritys on lanseerannut samaan ideaan nojautuvan, 13-20 tonnin kaivukoneisiin kytkettävän plasmaleikkurin, joka on suunniteltu leikkaamaan putkimaisia teräspaaluja sekä putkia.  Peruskoneessa vaaditaan vasaralinja ja kalllistuva kauhanpyörittäjä. Leikkuuprosessia hallitaan ohjelmallisesti, mikä tarkoittaa valmistajan mukaan korkeampaa tuottavuutta sekä laatua verrattuna perinteisiin leikkuumenetelmiin. Kaivukoneen kuljettaja voi itse käyttää plasmaleikkuria, joten ylimääräisiä työntekijöitä ei tarvita.

Uutuusleikkuri soveltuu valmistajan mukaan teräsputkille halkaisijaltaan 166-406 millimetriä. Seinämävahvuus voi olla maksimissaan 25 millimetriä. 

Valmistajan listaamia etuja menetelmälle ovat erittäin pienet käyttökustannukset, sillä vain peruskoneen polttainetta kuluu. Leikkaamiseen ei tarvita kalliita kaasuja, laikkoja tai timanttilankaa. Myös työvoiman tarve on minimoitu. Valmistaja lupaa myös leikkauslaadun olevan erinomaisen ja leikatut putket on helppo hitsata yhteen.

Leikkausvaihe on myös turvallinen, kun kuljettaja istuu ohjaamossa. Kapasiteetiksi luvataan yli 150 paalua päivässä. Käyttövoimana on paineilma, ei kalliita kaasuja.

Lue seuraavaksi