Uutiset

Työkoneet

Monikäyttöinen TANA 440 -repijä

Suosittu TANA 440 -repijämallisto on uudistettu asiakkaiden toiveiden mukaan. Uudet repijät ovat valmistajan mukaan entistäkin monikäyttöisempiä, tuottavampia sekä helpompia käyttää ja huoltaa.

TANA 440 -repijöiden monikäyttöisyyttä, tuottavuutta ja helppokäyttöisyyttä on kehitetty asiakkaiden toivomilla uudistuksilla. TANA 440 -sarja on perinteisesti ollut repijämalliston suosituin. Sitä ovat käyttäneet etenkin vaikeiden jätejakeiden kuten patjojen, renkaiden, muovin, kaapeleiden ja tekstiilien käsittelijät.

Monikäyttöisyys on jo ennestään ollut TANA 440 -repijämalliston valtti ja uudessa mallissa käyttömahdollisuuksia on lupausten mukaan edelleen lisätty. Kenties ulospäin näkyvin muutos on korotettu runkorakenne tela-alustaisissa 440DT-malleissa.

Korotuksen ansiosta repijän ja kuljettimen välissä on yli 200 millimetriä enemmän tilaa. Lisätila helpottaa erityisesti esimurskausta, jossa materiaalia tulee kuljettimelle paljon kerralla. Samaan tarpeeseen vastaa myös syöttösuppilon korotettu pääty, joka estää murskaamattoman materiaalin putoamisen poistokuljettimelle.

Perinteisen 33-teräisten roottoreiden lisäksi mallistossa on nyt saatavana myös 44-teräisiä roottoreita. Uusi 44-teräinen roottori murskaa valmistajan lupaamana esimerkiksi renkaita noin 25 prosenttia entistä tehokkaammin. Uudistettu roottorimallisto mahdollistaa valmistajan mukaan tiettyjen jätejakeiden murskaamisen entistäkin tarkemmin sekä tehostaa käyttökustannuksia. Roottorin uusi päätytiiviste suojaa vaihteistoa entistäkin paremmin.

Sujuvasti läpäisee

Materiaalin kulkua repijän läpi on kehitetty monin tavoin uudistuneissa Shark 440 -repijöissä. Hyvä materiaalivirta tehostaa koneen toimintaa ja parantaa valmiin murskeen laatua. Puhdistuskammat on kiinnitetty pulteilla eikä hitsaamalla, jolloin vaurioituneiden terien vaihtaminen käy kätevästi. Erilaisiin käyttötarkoituksiin on tarjolla erilaisia puhdistuskampoja: lyhyitä kampoja koville ja kuluttaville materiaaleille sekä pidempiä pehmeille materiaaleille ja kun lopputuotteen tasalaatuisuus on tärkeää.

Kuljetin on uusittu täysin. Se on nyt kaksiosainen: ensimmäinen osa on suoraan murskaimen alla ja poistokuljetin erikseen koneen päädyssä. Kummankin nopeutta voidaan säätää toisistaan riippumatta. Poistokuljettimen kulmaa voidaan säätää hydraulisesti vaikka kesken ajon.
Purkukuljettimen vaaka kalibroituu automaattisesti kuljettimen kulman mukaan.

Myös lisävarusteena saatava kuljettimen magneettierotin on uudistettu. Magneetin ja kuljettimen välissä on aikaisempaa enemmän tilaa metallille ja sen purkusuuntaa voidaan vaihtaa ohjauspaneelista.

Uusittua ohjausjärjestelmää (TANA Control System) käytetään kaukosäätimellä ja repijän kyljessä olevasta kosketusnäytöstä, josta kaikkia koneen toimintoja ohjataan keskitetysti ja turvallisesti. Uusi käyttöliittymä on erittäin helppokäyttöinen ja auttaa operaattoria löytämään tehokkaimmat asetukset jokaiseen työhön.

Uudet sensorit, näyttö ja ohjaimet ovat Tanan mukaan suorituskyvyltään entistä tehokkaampia ja tarkempia. Käyttöjärjestelmä voidaan päivittää etänä ja TANA ProTrack® -etähallinta auttaa optimoimaan repijän käyttöastetta ja säästämään polttoainetta.

Huolto pitää pyörät pyörimässä

TANA 440 -mallisto yhdistää 15 vuoden käyttökokemukset aiemmista TANA Shark -repijöistä uusiin teknisiin oivalluksiin. Tanan asiakkaat sekä myynti- ja huoltoverkosto ovat olleet avainasemassa, kun uutta repijämallistoa on kehitetty. TANA 440 -repijät ovat saatavana tela-alustalla, perävaunualustalla sekä sähkökäyttöisinä.

Tanan palvelut, Service Kit -huoltopaketit, TANA ProTrack® -etähallinta sekä kattava maailmanlaajuinen myynti- ja huoltoverkosto auttavat pitämään käyttöasteen korkeana kaikkialla maailmassa.Lue seuraavaksi