Uutiset

Työkoneet

Monikäyttöinen Huddig 1260C ­-kaivurikuormaaja ensiesittelyssä

”Kuuntelemme asiakkaidemme tarpeita herkällä korvalla. Asiakkaamme arvostavat laatua ja vaativat koneilta paljon. Otamme sen positiivisena haasteena. Huddigin uusi kaivurikuormaaja Huddig 1260C tarjoaa paremman käyttömukavuuden ja näkyvyyden. Ainutlaatuinen runko-ohjaus on entistä järeämpi ja uusi moottori täyttää Stage 3B -ympäristövaatimukset”, kertoo Huddig AB:n kaupallinen johtaja Pär Eriksson. 
Suurin uudistus on moottorissa. Se on vaihdettu uuteen kolmipistekiinnitteiseen 116 kW Cummins, QSB 6,7 moottoriin, joka täyttää tiukat Stage 3B -ympäristövaatimukset. Paremman näkyvyyden takaamiseksi konepellin etuosaa on laskettu 14 cm. Ohjaamoilmastoinnin lauhdutin on sijoitettu alemmas ja eteenpäin, mikä parantaa näkökenttää kaivuasennossa sivuille. Tuuli­lasinpyyhin on siirretty uudessa mallissa alemmas tuulilasin reunaan, mikä parantaa näkyvyyttä entisestään eteenpäin.

Uudessa ohjaamossa on enemmän tilaa jaloille sekä etusuunnassa että kaivuasennossa taaksepäin istuttaessa. Tilaa on saatu lisää pienentämällä sekä etuosan että sivujen paneeleita sekä siirtämällä painikkeet lähemmäs kuljettajaa, ylös B-pylvääseen. Taustapeilin varren pituus on säädettävissä ja taustapeilien kiinnitystä on siirretty, mikä vähentää tärinää ja takaa vakaamman peilikuvan.

Jäähdyttimien puhaltimet ovat ohjattavissa erikseen ja pitävät pienempää ääntä sekä koneen ulkopuolella että ohjaamossa. Akut on sijoitettu oikeaan etulokasuojaan, mikä taas helpottaa ja nopeuttaa koneen huoltoa.

Yhdistetty kuormain- ja kaivuventtiili on mahdollistanut monipuolisemmat lisähydrauliikat Huddig 1260C:hen. Uuden hydraulijärjestelmän jokainen osio on optimoitu juuri sitä toimintoa varten, jota se ohjaa. Tehostamalla hydrauliikkaa olemme saaneet vähennettyä polttoaineen kulutusta ja lämpöhukkaa.

Pär Eriksson uskoo, että Huddigien kysyntä tulee olemaan suurta. Kaikki kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita tutustumaan koneeseen MaskinExpo-messuille Tukholmaan 24.–26. toukokuuta ja FinnMetko-messuille Jämsään
30.8 – 1.9.  

www.huddig.fi

Lue seuraavaksi