Uutiset

Työkoneet

Metson uutuus C130-leuka pelittää

Iloisia ilmeitä Kulmakorven louhoksella: työmaan päällikkö Juha Pukarinen Rudukselta (vas.), Metson C130-leukamurskaimen projektipäällikkö Niko Lamminmäki ja murskamies Miika Hakulinen Rudukselta.

Metso on jatkanut C-leukamurskainsarjansa uudistamista tuomalla markkinoille uuden, aiemman ”satapiikin” korvaavan Nordberg C130:n. Pitkäleukaisesta uutuusmallista on jo ehditty saada varsin myönteisiä kokemuksia Rudus Murskaus Oy:n vaunulaitoksesta ja Telamurska Oy:n Lokotrack-sovelluksesta. Molemmista on kirjattu kapasiteetin kasvua ja kulutusosien kestoiän pidentymistä.

C130-leuka asettuu kooltaan Metson jo uudistamien C120:n ja C150:n väliin. Uutuuden kita-aukko on 50 mm edeltäjäänsä leveämpi ja saman verran pidempi, minkä ansiosta murskain ottaa vastaan suurempaa syötekokoa sekä pienentää kiviaineksen aiempaa tehokkaammin.

Uutuusleuka painaa työkunnossa 44 tonnia ja pyörii murskatessa 220 kierrosta minuutissa. Sähkömoottorin teho on 160 kW. Asetusalue ulottuu 100 mm:stä 250 mm:iin ja vastaavat, maksimikapasiteetit ovat 270–830 tonnia tunnissa.

Lisätehoja Ruduksen vaunulaitokseen

Yksi Rudus Murskaus Oy:n lukuisista vaunulaitoksista murskaa useamman vuoden kestävässä urakassa tilaa Kulmakorven maantäyttöalueelle Espoossa. Kolmen vaunun prosessin esipäässä murskaa Metson NW125, johon viime vuoden heinäkuussa vaihdettiin tuore C130-leukamurskain.

Vaihtotyö tehtiin Metson Tampereen huoltokorjaamossa ripeästi, sillä uusi murskain mahtuu ilman erikoisjärjestelyjä samaan tilaan kuin C125.

”Kyllä 50 milliäkin näyttää auttavan, sillä C130:lla olemme tehneet karkeasti laskien noin tuhat tonnia murskeita enemmän yhden työpäivän aikana, mikä vastaa noin 20 %:n tehonlisäystä. Myös murskan holvaantumiset ovat vähentyneet”, arvioi työmaan päällikkö Juha Pukarinen Rudukselta.

Rudus käyttää C130:ssä pääosin 100 mm:n asetusta, jolloin on päästy 400–600 tonnin tuntikapasiteettiin. Noin kuudessa kuukaudessa C130:n läpi on mennyt yli 770 000 tonnia, eli keskimäärin runsaat 5300 tonnia 14 tunnin työpäivän aikana.

Työmaalla tehdään kattavaa valikoimaa perusmurskeita sekä ylitteistä erikokoisia sepeleitä esimerkiksi betoniin, asfalttiin ja hiekoituskäyttöön.

”Olemme tyytyväisiä myös kulutusosien pidentyneeseen käyttöikään. Pidempi leuka kuluttaa mangaaniosia aiempaa vähemmän, ja mahtuuhan uuden leuan kitaan aiempaa 10 % paksummat kulutusosat”, Juha Pukarinen lisää.

Uutta verta Telamurskan Lokotrackiin

Porilainen Telamurska Oy sai uutta verta ja lisää käyttöikää vuosimallia 2000 olevaan Lokotrack-leukamurskainlaitokseen vaihtamalla kesällä 2014 laitteen vanha C125-leuka uuteen C130:een. Noin puolen vuoden aikana uutuusmurskain on niellyt moitteetta yli 440 000 tonnia louhetta.

”Metson uusi mylly vaikuttaa hyvältä peliltä, jolle voi tarjota huoletta isompaakin syötettä. Uutuusleuka pyörii aiempaa pienemmällä voimalla, mikä vähentää polttoaineen kulutusta. Jos C130:n kidan saa holvaantumaan, se on kyllä enempi miehestä kuin murskaimesta kiinni”, kommentoi työmaan vastaava Timo Hautala Telamurskalta.

Telamurskalla on kokemusta C130:sta jo useammalta työmaalta. Maaliskuun lopulla Närpiössä oli teossa vajaan 60 000 tonnin urakka Karilan louhoksella. Lokotrackeilla valmistettiin kaksi- ja kolmivaihetyössä kuutta eri murskelajiketta.

Urakoissa C130:ssa on käytetty pääosin 100–150 mm:n asetusta. Kapasiteettia on saatu syntymään aiempaa murskainta enemmän.

”Vaikka kokoeron ottaa huomioon, niin C130:sta löytyy jonkin verran enemmän tehoja kuin vanhassa satapiikissä. Pitkällä leualla syntyy myös huomattavasti parempimuotoista tavaraa välimurskaimeen, mikä on meille tärkeä ominaisuus”, Telamurskan työpäällikkö Tauno Nieminen kiittelee.

Metson C130-leukamurskainuutuus on esillä 20.–21. huhtikuuta Euromining-messuilla Tampereella.

Lue seuraavaksi