Uutiset

Työkoneet

Metsolle elinkaarisopimus Kevitsassa

Metso on solminut kolmen vuoden elinkaaripalvelusopimuksen Sodankylässä sijaitsevan Kevitsan kupari- ja nikkelikaivoksen kanssa. Kevitsan omistaa kanadalainen First Quantum Minerals -yhtiö. Metso sitoutuu lyhentämään jauhinmyllyjen vuorausten vaihdosta aiheutuvaa seisokkiaikaa ja maksimoimaan jauhatustehoa koko sopimuskauden ajan.

Metso vastaa jatkossa Kevitsan jauhinmyllyjen vuorausten toimittamisesta, asennuksesta ja optimoinnista. Metson ja kaivoksen yhteinen tavoite on nostaa jauhinmyllyjen käytettävyyttä ja tuotantotehokkuutta sekä parantaa kaivoksen kannattavuutta alentamalla elinkaarikustannuksia.

”Ratkaisu nostaa käyttöasteemme uudelle tasolle ja parantaa merkittävästi kilpailukykyämme haastavassa markkinatilanteessa kestävällä tavalla”, sanoo suunnittelupäällikkö Timo Ikäheimonen Kevitsan kaivokselta.

Osana elinkaaripalvelusopimusta Metson tavoitteena on pidentää käyntiaikaa seisokkien välillä optimoimalla kulutusosat ja lyhentämällä seisokkien kestoa. Metso lyhentää seisokkiaikoja kehittämällä edelleen suunnittelua ja toimittamalla Kevitsaan patentoimiaan Megaliner-vuorauksia. Megalinerin nopea asennusprosessi lyhentää seisokkiaikaa. Megaliner-osien asennus jauhinmyllyihin lisää myös työturvallisuutta, sillä ne asennetaan myllyyn ulkopuolelta. Asennustapa mahdollistaa sen, ettei asentajien tarvitse oleskella vaara-alueella pultteja asentaessaan.

”Yhteistyösopimuksen tavoitteena on alentaa Kevitsan kaivoksen rikastamon seisokkiaikaa ja varmistaa sen korkea käyttöaste. Sitoudumme myös koko ajan kehittämään ja parantamaan rikastamon toimintoja”, toteaa myyntijohtaja Olli Kellokumpu Metsolta.

Asennukset alkavat vuoden 2015 loppupuolella.

Lue seuraavaksi