Uutiset

Työkoneet

Metso ja Liugong yhteistyöhön

Metso vahvistaa läsnäoloaan nopeasti kasvavilla Kiinan rakennusteollisuuden markkinoilla kahdella strategisella yritysjärjestelyllä: perustamalla yhteisyrityksen LiuGong Group Corp. Ltd:n kanssa ja hankkimalla 75 prosentin omistusosuuden Shaorui Heavy Industries Ltd -yhtiöstä. Metson tavoitteena on jatkuvasti parantaa kiinalaisten asiakkaiden palvelua sekä tukea Kiinan eri teollisuudenalojen ja yhteiskunnan perusrakenteiden kestävää kehitystä. Metso ja LiuGong Group Corp. Ltd (LiuGong) muodostavat 50/50 -tasaosuuksin yhteisyrityksen kehittämään liikuteltavien, tela-alustaisten murskauslaitteiden liiketoimintaa Kiinassa.

Yhteisyritys yhdistää Metson tietotaidon liikuteltavien murskainten teknologioissa sekä LiuGong-yhtiön laajan, noin 900 jakelupistettä käsittävän myyntiverkoston ja valmistuskapasiteetin. Yhteishankkeen tavoitteena on suunnitella ja valmistaa paikallisesti Metson Lokotrack 1000-sarjan liikuteltavia murskaimia ja seuloja. Tuotevalikoimaa on mahdollista laajentaa jatkossa. Tuotteet myydään Metso LiuGong -brandin alla. Yhteisyritys markkinoi samalla Metson globaalia tela-alustaisten murskaus- ja seulontalaitteiden mallistoa Kiinassa. Kauppa edellyttää paikallisten viranomaisten vahvistuksia, joita odotetaan seuraavan puolen vuoden kuluessa.

Tällä hetkellä Metso-konsernilla on Kiinassa valmistus-, myynti- ja huoltoyksiköissä yli 3 200 työntekijää. Viime vuonna Kiina kuului 777 miljoonan euron myynnillä Metson tärkeimpiin myyntialueisiin. Metsolla on maassa seitsemän omaa tehdasta, kolme huoltokeskusta ja kolme yhteisyritystä paikallisten kumppanien kanssa. Metso ja LiuGong Group Corp. Ltd solmivat yhteistyösopimuksen Kiinan Shanghaissa pidetyssä Bauma-näyttelyssä marraskuussa 2012.

Lue seuraavaksi