Uutiset

Työkoneet

Metso hankkii Sabon

Metso hankkii espanjalaisen jauhinkuulia valmistavan Santa Ana de Bolueta SA -yhtiön (Sabo). Yrityskauppa täydentää Metson nykyistä hienonnuslaitteiden kulutusosatarjontaa kaivosasiakkaille.

”Metso on suorituskykyyn perustuvien palveluiden johtava toimittaja globaalille kaivosteollisuudelle, ja tavoitteemme on vahvistaa palvelutarjontaamme ja läsnäoloamme jatkuvasti. Sabo on hyvämaineinen ja tunnettu jauhinkuulien toimittaja, jonka osaaminen on erinomaista. Yrityskauppa sopii täydellisesti strategiaamme – sen avulla meistä tulee kokonaisvaltaisia hienonnuspalveluja toimittava kumppani asiakkaillemme”, sanoo Metson Kaivos ja maarakennuksen Palvelut -liiketoimintalinjan johtaja João Ney Colagrossi.

”Lisäämällä jauhinkuulaosaamisen valikoimaamme pystymme entistä paremmin hallinnoimaan kaivosten suorituskykyä. Voimme tarjota kattavia, lisäarvoa tuottavia palvelukokonaisuuksia, jotka parantavat asiakkaidemme prosessien tuottavuutta ja yleistä suorituskykyä merkittävästi. Tulemme hyödyntämään Sabon osaamista kehittäessämme globaalia palvelustrategiaamme tulevina vuosina”, hän lisää.

Jauhinkuulia käytetään jauhinmyllyissä tehostamaan jauhatusprosessia. Sabon tarjonta kattaa semiautogeenisten (SAG), kuula- ja VertimillTM-myllyjen jauhinkuulat sekä tankomyllyjen tangot. Jauhinkuulia on saatavana erikokoisina ja eri materiaaleista valmistettuina. Erilaiset jauhinkuularatkaisut takaavat parhaan mahdollisen tuloksen kullekin prosessoitavalle raaka-aineelle.

Vuonna 1841 perustettu Santa Ana de Bolueta SA (Sabo) on yksityisomistuksessa oleva jauhinkuulia toimittava yritys. Sabolla on noin 40 työntekijää kahdessa toimipisteessä Espanjassa. Sabon liikevaihto vuonna 2012 oli noin 40 miljoonaa euroa.

Lue seuraavaksi