Uutiset

Työkoneet

Metso auttaa pidentämään kaivoksen ikää

Aguas Teñidasin laajennushanke

Metson hienonnus- ja mineraalinkäsittelylaitetoimitus auttaa pidentämään espanjalaisen Aguas Teñidas -kaivoksen eliniän 15 vuoteen. Uusi sopimus on tärkeä merkkipaalu Metson ja Aguas Teñidasin yhteistyössä. Tuloksena syntyy yksi Espanjan suurimmista kaivoksista.

Metso toimittaa murskaus-, seulonta-, jauhatus- ja suodatuskalustoa Trafigura Mining Groupiin kuuluvalle Aguas Teñidasille Lounais-Espanjaan. Laitteet toimitetaan vuoden 2014 toisella neljänneksellä. Kyseessä on Metson ja Aguas Teñidasin neljäs sopimus, ja se sisältyy Metson Kaivos ja maarakennuksen vuoden 2013 kolmannen neljänneksen saatuihin tilauksiin. Tilauksen arvoa ei julkisteta.

Maanalainen kaivos tuottaa 2,2 miljoonaa tonnia malmia vuodessa. Rikastamossa jalostuu kuparia, sinkkiä ja lyijyä sekä pieniä määriä kultaa ja hopeaa. Kaivoksen omistava Trafigura Mining Group aikoo investoida siihen yli 300 miljoonaa euroa seuraavien kahden vuoden aikana. Tuloksena syntyy yksi Espanjan suurimmista kaivoksista, jossa panostetaan sekä tuotannon korkeaan laatuun että uraauurtavaan teknologiaan. Laajennuksen ansiosta kaivoksen elinikä pitenee 15 vuoteen.

Hiljattain tehdyt tutkimukset ovat paljastaneet, että alueen mineraalivarannot riittävät tuotannon laajentamiseen. Siksi kaivosalueelle rakennetaan uusi tuotantolaitos seuraavien kahden vuoden aikana. Uusi laitos pystyy rikastamaan entiseen verrattuna kaksinkertaisen määrän malmia vuodessa. Rikaste viedään Huelvan ja Algecirasin satamista Pohjois-Eurooppaan.

Kattava ratkaisu murskauksesta suodatukseen

Metso on ollut tiiviisti mukana Aguas Teñidasin laajennushankkeessa alusta alkaen. Yhteistyö on sisältänyt sekä prosessisuunnittelua että hienonnus- ja mineraalienkäsittleylaitteiston mitoitusta.

Metson toimitukseen kuuluu uusi tertiäärimurskauslaitos, jossa on kaksi HP4-kartiomurskainta, yksi MF 3.6 x 8.5 DD -kaivosseula, kuljettimet ja oheislaitteet. Lisäksi Metso toimittaa Aguas Teñidasille kaksi 15.5′ x 27′ 3000 kW -kuulamyllyä, kymmenen SMD-355 E uuden sukupolven SMD (Stirred Media Detritor) -helmimyllyä sekä kaksi VPA-suodatinta sinkki- ja lyijyrikasteiden kuivatukseen. Lisäksi Metso vastaa murskauslaitoksen koko suunnittelusta, pystytyksestä ja käyttöönotosta.

Aguas Teñidas -kaivos sijaitsee 250 kilometrin mittaisen Iberian pyriittivyöhykkeen Espanjan puoleisessa osassa. Jo foinikialaiset harjoittivat alueella vilkasta kaivostoimintaa yli 2500 vuotta sitten. Aguas Teñidas -kaivos on osa Trafigura-konsernin kokonaan omistamaa Trafigura Mining Groupia. Trafigura-konserni puolestaan kuuluu maailman johtaviin raaka-ainekaupankäyntiin ja logistiikkaan erikoistuneisiin yhtiöihin ja sen liikevaihto vuonna 2012 ylsi 90 miljardiin euroon. Mining Group perustettiin vuonna 2012 huolehtimaan Trafiguran kaivosalan sijoituksista. Mining Groupin strategiaan kuuluu orgaanisen kasvun tavoitteleminen ja uusien kaivoskohteiden liiketoiminnan hankkiminen maailmanlaajuisesti täydentämään Trafiguran liiketoimintamahdollisuuksia ja kansainvälistä läsnäoloa. Tällä hetkellä Mining Group toimii aktiivisesti Etelä-Amerikassa, Euroopassa, Aasiassa ja Afrikassa.

Lue seuraavaksi