Uutiset

Työkoneet

MerloManne puolivälin krouvissa

MerloManne alias Leo Tergujeff starttasi 28.4. Italian Cuneosta, Merlon tehtaalta 4000 kilometrin matkalle Merlo P25.6 –kurottajallaan.  Kesällä koittavien eläkepäivien kunniaksi tehtävä ”roadtrip” on tänään, toukokuun 13. päivänä jo lähes puolivälissä, kun mies suuntaa ajopelinsä keulan iltapäivän aikana Tšekin rajan yli Saksan puolelle. Ensimmäiseen puolikkaaseen kului 15 päivää eli karavaani kulkee hyvää matkavauhtia halki Euroopan.

”On sen verran hyvä kone alla, että tätä on ilo ohjastaa maasta toiseen”, toteaa MerloManne. Alkupuoli Italiasta Sloveniaan, sieltä Unkarin, Slovakian ja Tšekin kautta Saksaan on sujunut hyvin. Saksasta matka jatkuu Tanskan ja Ruotsin kautta kotisuomeen ja lauttakyydillä Tukholmasta Turkuun, jonne MerloManne saapuu näillä näkymin kesäkuun alkupuolella.

Matkan varrella mies on poikennut jokaisen maan jälleenmyyjän luona. Paikallisin voimin kurottajaa on huollettu ja miestä kestitetty. Lehdistö on myös ollut kiinnostunut asiasta ja Slovakiassa mies pääsi jopa TV-uutisiin (30 minuutin kohdalla).

Kaikki matkan vaiheet mies on taltioinut Facebook-sivuilleen.  Sieltä löydät päivittäiset raportit, livelähetykset ja runsaasti kuvia. Seuraavassa Konepörssissä 7 (ilmestyy 12.6.2014) on artikkeli Merlon tehtaasta.

KUVA: Tšekeissä Miroslav Novak ja Petr Nechvatal tsekkasivat MerloMannen ajopelin, tekivät asianmukaiset huollot ja matka oli valmis jatkumaan kohti kotosuomea.

Lue seuraavaksi