Uutiset

Työkoneet

Maxpo 09 oli menestys

Edellisten kertojen liikenneruuhkista ja autojonoista ei avaralla lentokenttäalueella ja 6000 auton parkkipaikalla ollut tietoakaan. Myös näyttelyalue leveine asvalttikäytävineen on kuin luotu konenäyttelyyn. Ja löytyipä vielä osastoja, joissa pääsi koneita kokeilemaankin.

Tunnelma messuilla oli erittäin positiivinen ja vajaat 140 näytteilleasettajaa teki kolmen päivän aikana myös kauppaa, sillä messukävijät olivat pääasiassa alan ammattilaisia. Alasta kiinnostuneita nuoriakin kävi torstaina runsaasti kokemuksia ja informaatiota keräämässä. Messujärjestäjien mukaan syyskuun alussa kolmen päivän aikana Maxpossa vieraili rapiat 11.000 kävijää. Vuonna 2007 edellisessä Maxpossa vastaava luku oli 14.000.

Puheenjohtaja tyytyväinen

Rakennuskonealan Näyttely-yhdistys ry:n puheenjohtaja Markku Lappalainen pitää 11.346 kävijän määrää hyvänä saavutuksena.
”Minä ja monet muut olivat sitä mieltä, että Maxpo 09 oli paras näyttely kautta aikojen. Paikka oli sijainniltaan todella hyvä ja liikennejärjestelyt toimivat tällä kerralla moitteettomasti. Omasta mielestäni Maxpo oli nyt enemmän ammattinäyttely kuin aiemmin ja kokonaisuutena todella onnistunut. Vaikka osa oli poissa, se ei vaikuttanut yleisilmeeseen”, tiivistää Lappalainen.

”Tällä kertaa Maxpo tuntui olevan enemmän kaupallinen näyttely kuin koskaan. Viesti, jota on yritetty saada läpi, onnistui. Reilu kävijämäärä ja enemmän ”ostavia” asiakkaita kuin aiemmin, joten voidaan olla tilanteeseen tyytyväisiä. Kiinnostuneiden asiakkaiden määrä kertoo, että Maxpossa varmasti pistettiin alulle huomattava määrä kaupallisia neuvotteluita.”

”Yleinen mielipide myös oli, että nyt järjestelyt onnistuivat. Se missä viimeksi kompasteltiin, ei toistunut eli tarkoitan liikennettä ja ruokailua. Ehkä WC-kapasiteettia voisi lisätä seuraavalla kerralla. Seuraava Maxpo on suunnitteilla samaan paikkaan vuonna 2011. Hyvinkään kaupungin väki oli tyytyväinen näkemäänsä, joten jatko samassa paikassa lienee mahdollinen”, raottaa Lappalainen tulevaisuutta lopuksi.

Olli Päiviö, Miika Nyrö, Juha Kuusjärvi,
Jussi Lehtonen, Janne Majara

Seuraavassa Konepörssi-lehdessä lisää Maxpo-kuulumisia

Lue koko juttu oheisesta pdf-tiedostosta:

Lue seuraavaksi