Uutiset

Työkoneet

Marko Mäkitalo luottaa XLpro-koneohjausjärjestelmään

M. Mäkitalo Tmi on sastamalalainen vuonna 2003 perustettu maarakennus- ja louhinta-alan yritys, jonka toimialueena on lähinnä Etelä-Pirkanmaan alue. Yrityksen toiminta on aina perustunut laadukkaaseen työn jälkeen ja asiakastyytyväisyyden korkeaan tasoon. Tämä on saavutettu henkilökunnan ammattitaidon sekä monipuolisen konekannan kautta. Kaivutöissä vaadittava huippuluokan tarkkuus on tämän vuoden alusta varmistettu monipuolisen XLpro-koneohjausjärjestelmän avulla.

Kurikkalaisen Techbelarin valmistama XLpro-koneohjausjärjestelmä on tehty urakoitsijoiden ja koneen kuljettajien ehdoilla. Kaikessa korostuu tarkkuus, monipuolisuus sekä käytön looginen helppous.

M. Mäkitalo Tmi työllistää omistajansa Marko Mäkitalon lisäksi jatkuvasti yhden henkilön ja lisätyövoimaa käytetään tarpeen mukaan. Yrityksen konekantaan kuuluu yhteensä kolme Hitachi-kaivukonetta, kaksi tela-alustaista ja yksi pyöräalustainen, sekä kuorma-auto ja poravaunu. Yrityksen merkittävä työllistäjä on jo vuosien ajan ollut Sastamalan Vesi liikelaitos, jonka sadevesi- ja viemärisaneeraukset ovat pitäneet Mäkitalon porukan kiireisenä myös tämän vuoden aikana. Lokakuussa Mäkitalo urakoi Vammalan keskustassa noin 500 putkimetrin asennustyötä, jonka vaativuutta lisää muun muassa maakaapeloinnin huomioiminen. Urakka on sujunut aikataulujen mukaisesti ja myös tässä kohteessa kurikkalaisen Techbelar Oy:n valmistama XLpro-koneohjausjärjestelmä on osoittautunut erittäin kannattavaksi investoinniksi.

Tarkkuus yhdistyy helppokäyttöisyyteen

Marko Mäkitalo on ollut hyvin tyytyväinen XLpron tuomaan tarkkuuteen ja tehokkuuden kasvuun urakoinnissaan. ”XLpro vakuutti jo hankintavaiheessaan hyvältä ominaisuuksiensa ja hankintahintansa kautta. Techbelarin Markku Salomäen asiantuntemus vakuutti ostotilanteessa ja hankintapäätös syntyi helposti. Asensimme keskusyksiköt ja kuusi anturia kumpaankin telakoneeseemme, ja kokonaisuus on osoittautunut toimivaksi. Käyttöönotto sujui todella helposti ja apua tarvittaessa sitä sai aina yhdellä puhelinsoitolla kelloon katsomatta”, kertoo Marko Mäkitalo.

”XLpron parhaita puolia on sen loogisuus ja helppokäyttöisyys. Kaikki kuljettajat ovat oppineet sen ominaisuuksien hyödyntämisen nopeasti ja työn jälki on kehittynyt entisestään. Merkittävää on esimerkiksi uuden työkohteen luomisen helppous, jonka jälkeen järjestelmään voi luottaa projektin joka vaiheessa. Kaikki tarvittavat kuvat saadaan suoraan sähköpostin kautta, mikä tekee toiminnasta varmaa kaikissa olosuhteissa.”

”XLpron ansiosta myös erillisen mittamiehen tarve poistuu, mikä nopeuttaa urakointia ja vapauttaa myös loppuasiakkaan henkilökuntaa muihin tehtäviin. XLpron kaikissa ominaisuuksissa näkyy selvästi Techbelarin asiantuntemus alasta ja kuljettajien sekä urakoitsijoiden työtehtävien oivallinen huomioiminen. Kaikki toimii käytännössäkin juuri niin kuin pitää ja kuljettaja pystyy suoriutumaan tehtävistään tehokkaasti, tarkasti sekä turvallisesti. Luonnollisesti myös urakoinnin seuraaminen sekä raportointi on tehty selkeäksi ja myös loppuasiakas näkee helposti eri vaiheiden suorittamisen”, Mäkitalo lisää.

Sastamalan Vesi arvostaa työn laatua

Vammalan keskustassa suoritettava sadevesi- ja viemärisaneeraus on yksi esimerkki Marko Mäkitalon ja Sastamalan Veden Marko Naskalin toimivasta yhteistyöstä. Osaava henkilökunta ja nykyaikainen konekanta ohjausjärjestelmineen takaavat urakan saumattoman sujumisen.

Sastamalan Veden monipuolisiin tehtäviin kuuluvat toiminta-alueensa talousveden hankinta ja jakelu, jätevesien poisjohtaminen ja esipuhdistaminen sekä hulevesien johtaminen. Lisäksi se vastaa vesijohto- ja viemäriverkostojen rakentamisesta sekä kunnossapidosta. ”Vaativat tehtävämme edellyttävät nykyaikaisten työtapojen käyttöä, mikä näkyy toiminnan tehokkuutena ja käytännössä esimerkiksi mahdollisimman pienenä määränä katujen aukaisuja. Luonnollisesti vaadimme samaa työn tasoa myös urakoitsijoiltamme ja M. Mäkitalon kanssa yhteistyö on toiminut saumattomasti”, kertoo Sastamalan Veden verkostopäällikkö Marko Naskali.

”Olemme seuranneet mielenkiinnolla myös XLpron vaikutusta toimintaan ja sen tuoma tehokkuus ja tarkkuus ovat miellyttäneet myös meitä työn tilaajina suuresti. Työn korkea laatu, haverien välttäminen ja aikataulujen pitävyys varmistuvat täten entistäkin paremmin erittäin tärkeissä yhdyskuntatekniikan tehtävissä. Tulemmekin jatkossa korostamaan ohjausjärjestelmien käyttöä omissa kilpailutuksissamme”, tiivistää Naskali.

Järkevä investointi

Kovasti kilpaillulla maarakennusalalla ei turhiin investointeihin ole liiemmin varaa. ”XLpro on osoittautunut todella järkeväksi hankinnaksi ja sen hinta-laatusuhde on erinomainen. Monipuolisuus, helppokäyttöisyys, tarkkuus ja luonnollisesti myös kotimaisuus tekevät XLprosta houkuttelevan tuotteen, ja kaiken kruunaa ripeä asiakaspalvelu. Toimintamme kehittyessä on myös hyvä tietää XLpron mukautuvan sen mukana, ja esimerkiksi uuden koneen ja kauhojen lisääminen järjestelmään ei tuota ongelmia”, päättää Mäkitalo.

Lue seuraavaksi