Uutiset

Työkoneet

Mansen Mörinät 2014: Hitachilta hybridi

Myös Hitachi tulee nyt vahvasti hybridibisnekseen. Stage IIIB –dieselmoottorilla varustettu Hitachi ZH210LC-5 (122 kW/23-24 t) sai Euroopan ensi-iltansa Tampereella Mansen Mörinöillä, 60 vuotiaan Rotatorin hallissa.

Konetta on myyty jo runsaasti muun muassa Amerikassa ja Japanissa ja teknologia on toimivaksi testattu. Koeajoja on tehty myös Suomen Lapissa ja hybridi on osoittanut sietävänsä myös alle 30 asteen pakkasia.

Maansiirtoliike Kemppe Oy koeajoi hybridimallia viime talvena kahden kuukauden ajan Lapissa.

”Meillä on käytössä yhdeksän kaivukonetta ja samankokoinen perinteinen Hitachin malli. Kulutus oli kokemuksemme mukaan keskimäärin ainakin 3-4 litraa tunnissa vähemmän kuin kokoluokan vanhemassa koneessa. Keskikulutus oli noin 11-13 litraa tunnissa meidän töissämme. Ero on suuri. Jos kaikki koneet meillä olisivat hybridejä, niin vuositasolla säästyisi melko paljon löpöä. Kaivaminen hybridillä on miellyttävää ja koneesta jäi positiivinen fiilis. Tulevaisuudessa voin kyllä ajatella hybridin hankkimista. Tosin hankintahinta on perusmallia korkeampi”, kertoo toimitusjohtaja Tuomo Kemppe.

”Testeissä ympäri maailmaa on todettu hybridin kulutuksen olevan 30 prosenttia alempi kuin mallissa ZX210LC-3 ja 15 prosenttia pienempi kuin mallissa ZX210LC-5B. Keskikulutus on juuri tuo Kempenkin kokemukseen pohjautuva, noin 12 litraa tunnissa. Tietysti litrakulutus vaihtelee työtehtävien raskauden ym. mukaan, mutta ero pysyy samana”, kertoo Janne Salomäki Rotatorilta.

Hitachin tekniikka perustuu käännön pyörimisliikkeen jarrutuksesta talteen otettavaan energiaan, joka varastoidaan ohjausyksikön kautta (PCU) kondensaattoriin. Tätä varastoitunutta sähköenergiaa käytetään pumppuvaihteiston avustukseen ja ylävaunun kääntöön.

TRIAS HX -hydraulijärjestelmä käsittää kolme pumppua ja kolme venttiililohkoa. Hitachin mukaan sen ja hybriditeknologian avulla kaivamisen tarkkuus on erinomainen.

Kaikkea energian liikettä käännön moottorin, dieselmoottorin, avustavan sähkömoottorin ja kondensaattorin välillä valvoo PCU-yksikkö.

Suomessa käynyt hybridi matkaa vielä maamme rajojen ulkopuolelle, mutta sen palatessa takaisin Konepörssikin tutustuu uutuuteen paremmin.

Myyntijohtaja Sami Laitila (vas.) ja tuotepäällikkö Janne Salomäki lupaavat Hitachin uuden hybridimallin Hitachi ZH210LC-5 säästävän polttoainekuluissa melkoisesti.

Ainoat hybridijärjestelmän näkyvät osat ovat sähköenergiaa varastoiva kondensaattori (oik. alhaalla) sekä suojakuoren alla oleva  energian ohjausyksikkö (PCU).

Rotatorin toimitusjohtaja Thomas Åhman ja Hitachi Maarakennuskoneiden Euroopan toimintojen johtaja, Moriyaki Kadoya,  allekirjoittivat Mörinöillä Viroa koskevan Hitachi-maarakennuskoneiden jälleenmyyntisopimuksen.

Edelleen Rotatorin päämiesten jakamien kuulumisten joukossa olivat Havator Oy:n kanssa solmittu kolmen Tadano-nosturin kauppa, joista ensimmäinen eli Tadano ATF 220 G–5 (220 t) oli Mörinöillä asiakkaiden ihailtavana.

JLG:n edustaja kertoi markkinoille tulevasta, maailman suurimmasta itsekulkevasta henkilönostimesta mallimerkinnältään JLG 1850SJ (58,5 m) ja uudesta nelivetoisesta JLG H340AJ–hybridinostimesta.

Positiivinen uutinen oli myös 40 vuotiaan Dinolift Oy:n 28 prosenttia viime vuonna kasvanut liikevaihto.

”Viime tilikausi oli meillä vahvasti positiivinen ja tämäkin vuosi on alkanut hyvin. Olemme uudistaneet ilmettämme ja ottaneet käyttöön sloganin ”Up To The Job”. Valmistamme noin 700 nostinta vuodessa ja kaikki tuotanto tapahtuu kotimaassa, Loimaan tehtailla. Suurin osa tuotteista menee vientiin” kertoi myyntipäällikkö Matti Boman

Lue seuraavaksi