Uutiset

Työkoneet

Maavaliot pyörittää Marttiinilla

Uusi mRoto-10 vakuuttanut tehokkuudellaan

Maavaliot Oy on suhteellisen tuore maarakennusalan yritys, jonka omistajana toimii rohkea nuoren polven yrittäjä Juha Autio. Yrityksen kalustoon kuuluu esimerkiksi kaksi telakaivukonetta, joista pienempään Autio hankki rovaniemeläisen Marttini Metal Oy:n valmistaman mRoto-10 -kauhanpyörittäjän. Satojen työtuntien perusteella ostos on osoittautunut toimivaksi ratkaisuksi.

Uuden yrittäjän saapuessa maarakennusalalle on ammattitaidon osoittaminen ja uskottavuuden saavuttaminen ensiarvoisen tärkeää. Tässä onnistumisessa on myös käytettävän työkaluston oltava toimivaa ja luotettavaa. Juha Autio sijoitti toisiaan kokoluokittain mainiosti täydentäviin tela-alustaisiin kaivukoneisiin ja samalla myös kauhanpyörittäjien hankinta oli itsestään selvyys. Kymppitonniseen Yanmariin pyörittäjää etsiessä Autio kuuli Marttiinin uutuusmallista ja kun kokonaispaketti hintoineen saatiin kohdalleen, oli hankintapäätös kotimaisesta tuotteesta helppo tehdä. Pyörittäjä asennettiin Yanmariin loppuvuodesta 2012 ja reilun puolen vuoden käytön jälkeen Autiolla oli jo selvät mielipiteet Marttiinin toimivuudesta.

Marttiini tekee minkä lupaa

”Satojen työtuntien perusteella Marttiini mRoto-10 suoriutuu sille annetuista monipuolisista kunnallistekniikan tehtävistä ja muista urakoista moitteitta”, kertoo Autio. Hän on erittäin tyytyväinen pyörittäjän nopeuteen ja tarkkaan ohjattavuuteen. Myös pikkutarkat tehtävät saadaan suoritettua näppärän nappiohjauksen avulla ilman suurempia ongelmia. Marttiinin kestävyyden takaavat erityisesti sylinterin tarkka suojaus sekä vahva hitsattu ylärunko.  Pyöritysmoottori on tehty kestämään ja isot laakeripinnat sekä leveä, takeltelematon kiila varmistavat pyörittäjän toimivuuden rankoissakin olosuhteissa. ”Pyörittäjän yksinkertainen perusrakenne mahdollistaa nopean ja helpon huollettavuuden, mikä on nopeatahtisissa urakoissa todella tärkeää”, toteaa Autio.

Pieni kokoluokka kasvamassa

Marttiini Metallin Jens Björk kävi seuraamassa miten työskentely mRoto-10:llä Vantaan Ilolan kaupunginosassa sujui ja hän oli myös hyvin tyytyväinen kuullessaan Aution käyttökokemuksista. Björk näkee kevyen luokan kaivukoneiden merkityksen kasvavan yhä tulevaisuudessa ja mRoto-10 sopiikin loistavasti 6-12 tonnin kokoluokan tarpeisiin. Monissa työkohteissa varsinkin taajama-alueilla tarvitaan raa’an voiman lisäksi myös tarkkuuteen sekä varovaisuuteen kykeneviä koneita ja pienen luokan kaivukone hoitaa tämän puolen mainiosti. Björk kertoo tämän näkyvän myös pyörittäjien kysynnässä ja pienemmän kokoluokan tuotteiden suosion nopeassa kasvussa. Monipuolinen mRoto-10 soveltuukin kaikkiin yleisimpiin kaivukoneisiin ja lisävarusteena on mahdollista saada proportionaalinen ohjaus, pihtivarustus sekä automaattinen voitelujärjestelmä.

Vankan rakenteen ja hyvin suojattujen sylinterien ansiosta Marttiini mRoto-10 -kauhanpyörittäjä on kestänyt satojen rankkojen työtuntien urakoinnin ilman korjauskatkoksia.Yrittäjä Juha Autio antaa kiitosta erityisesti mRoto-10:n tarkalle nappiohjaukselle, joka mahdollistaa hyvinkin pikkutarkan työskentelyn esimerkiksi taajama-alueilla.

Juha Autio (oik.) on ollut erittäin tyytyväinen Marttiini-pyörittäjän hinta-laatusuhteeseen. Marttiini-tuotteiden myyjä Jens Björk on havainnut pienemmän kokoluokan tuotteiden kysynnän kasvaneen ja lupaa Marttiinilta saapuvan markkinoille jatkuvasti myös lisää alan huipputuotteita.

Lue seuraavaksi