Uutiset

Työkoneet

Maatalouskonemessuilla uskottiin tulevaisuuteen

MaatalousKonemessut 2022 järjestettiin 13. – 15.10.2022 ennätyssuurena Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtuma keräsi paikalle 17 000 maa- ja metsätalousalan ammattilaista. Kävijämäärä ylitti hiuksen hienosti prosentilla vuoden 2018 MaatalousKonemessujen kävijämäärän.

”Olemme erittäin tyytyväisiä. Nyt tarvitaan erityisesti kohtaamisia, tietoa uusista tuotteista ja uskoa tulevaisuuteen. Saimme paljon hyvää palautetta tapahtumasta. Yritykset ovat tehneet kauppaa ja tarjouspyyntöjä on tullut runsaasti. Kävijäkunta koki tapahtuman kiinnostavaksi. Uskoa tulevaisuuteen löytyy vaikeasta maailmantilanteesta huolimatta. Junat tulivat täynnä maa- ja metsätalousalan ammattilaisia Pasilan asemalle ja tyhjenivät siinä lähes kokonaan”, kertoo konseptikehittäjä Leo Potkonen Helsingin Messukeskuksesta.

Konekaupan myyntijohtaja Anssi Peltola Lantmännen Agrolta on myös tyytyväinen messuihin. Tarjouskanta on messujen jälkeen hyvä ja kauppaa on tehty. ”Asiakkaiden fiilikset ovat olleet erinomaiset ja maatalouden tulevaisuuteen selvästi uskotaan. Asiakkaamme ovat tulleet messuille ja tapahtuma on osoittanut, että messuja tarvitaan alan ihmisten kohtaamisiin ja tulevaisuuden suunnitteluun”, toteaa Peltola.

Tänä vuonna tapahtuma oli lisähallien myötä laajentunut entisestään karjatalouteen. Myyntipäällikkö Matti Oinonen DeLaval Oy:stä on huomannut, että tapahtumaa on odotettu. Sekä myyjät, että asiakkaat ovat kokeneet tarvetta kohdata messuilla. ”MaatalousKonemessut on ollut meille hyvä tapahtuma. Olemme pystyneet yhdistämään siihen helposti asiakastilaisuuden ja tuoneet uusia tuotteita muun muassa robottilypsykoneita esille. Olemme panostaneet osallistumiseen paljon, mutta tehneet myös hyvää tulosta.”

Suomen suurin maa- ja metsätalousalan sisätapahtuma

MaatalousKonemessuilla esiteltiin laajasti nurmi-, vilja- ja karjatalouden koneita ja laitteita. Esillä olivat myös eläinten ruokinta, karjatalouden tuotantopanokset ja rakentaminen, kasvinviljelyn tuotantopanokset ja viljakauppa, ulkoalueiden hoidon ja urakoinnin koneet ja laitteet sekä metsätalouden koneet, laitteet ja palvelut. MaatalousKonemessut täytti kaikki Messukeskuksen alakerran hallit ja käytössä oli myös ulkoalue. Mukana on ennätysmäiset yli 400 näytteilleasettajaa. Ohjelmalava tarjosi hyvää sisältöä päivittäin. Suomen Messusäätiön rahoittama 10 000 euron Agri-INNO-palkinto jaettiin avajaispäivänä ja sen sai antibioottisen kuminaöljyn kehittänyt Nordic Caraway.

Helsingin Messukeskus järjesti MaatalousKonemessut yhteistyökumppaneinaan AGCO Suomi, Agritek, Hankkija, Lantmännen Agro, NHK-keskus, ProAgria ja Turun Konekeskus. Ohjelman tuotti ProAgria alan merkittävimpien järjestöjen ja toimijoiden kanssa. Mukana olivat AgriHubi, Bisnes+ Oy, Biocode Oy, BSAG, Demeca Oy, Faba, Luke, Maa- ja kotitalousnaisten Keskus, Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto, Maanmittauslaitos, Maitoyrittäjät, Mela, Mtech Digital Solutions Oy, OP ryhmä, Pihvikarjaliitto, ProAgria, Ruokavirasto, Siipikarjaliitto ry, Sikayrittäjät ry, Valio Oyj ja Vihreä Kasvu -työryhmä.

MaatalousKonemessut järjestetään parillisina vuosina Helsingissä. Ensi vuonna Helsingin Messukeskus järjestää yhdessä ProAgria Tapahtumien kanssa KoneAgria 2023 -messut 12. – 14.10.2023 Tampereella.


• Lue myös: Ota Bauma haltuun!
Lue seuraavaksi