Uutiset

Työkoneet

Maakoneelta vaunuja putki- ja kaapelikelojen kuljetukseen

Maakoneen osaston uutuustuotteita olivat putkikela- ja kaapelikelavaunut, joissa voidaan kuljettaa nimensä mukaisesti niin putki- kuin kaapelikeloja. Bagela-merkkiset vaunut ovat saksalaista valmistetta.

Työmaalle kuljetuksen lisäksi putkikela- ja kaapelikelavaunut tuovat helpotusta myös putkien ja kaapelien käsittelyyn itse työmaalla. Kelatavara pysyy näin paremmin ehjänä eri työvaiheiden aikana, kun putket ja kaapelit ovat koko ajan siististi kelalla. Putkikelavaunussa (BRVT 17) on rullat helpottamassa auki kelausta (kuin myös rullalle kelausta). Helposti säädettävien rullien avulla kelat pysyvät myös tukevasti kyydissä ja paikoillaan kuljetuksen ajan. Kuljetettavaksi soveltuvat kaikki kelalle rullautuvat putket.
Kaapelikelavaunu (BKT 27) on varustettu omalla pienellä polttomoottorilla, joka pyörittää hydrauliikkapumppua, joka puolestaan ruokkii nostosylintereitä. Näin raskaidenkin kaapelikelojen nosto vaunun kyytiin onnistuu hydraulisesti. Kyytiin voidaan ottaa kerralla myös useita pienempiä keloja, joita varten on tarjolla erilaisia telineitä.

Kelavaunut ovat painorajojen puitteissa vedettävissä vaikka pakettiautolla.

BRVT 17 -putkikelavaunu

BKT 27 -kaapelikelavaunu

Lue myös: Reikää maan alle

 

 

Lue seuraavaksi