Uutiset

Työkoneet

Lokotrack LT330D -murskain–seulauutuus

Metson uusi jälkimurskausyksikkö Lokotrack LT330D sai maailmanensi-iltansa Mansen Mörinöillä. Lokotrack LT330D, kuten Las Vegasissa esitelty pikkuveli LT220D, perustuu murskaimen ja seulan asennukseen samalle rungolle kompaktisti kuljetettavaksi kokonaisuudeksi. Lyhyessä ajassa LT330D:stä on kätelty kaksi kauppaa Suomeen.

Kaksi laitetta yhdessä -konseptissa kaikki on uutta: murskaimena käytetään upouutta GP330-karaa ja seulana uutta, 2000 x 5500 mm:n kokoista DS 20-55 -kolmitasoseulaa. Kompaktit kuljetusmitat on saavutettu patentoidulla, materiaalivirran 180 astetta ylöspäin kääntävällä keskipakokuljettimella.

”Uuden murskaimen ja tehoseulan ansiosta LT330D:ssa on käytettävissä 20 % enemmän murskaus- ja seulontatehoa kuin Metson vanhoissa, 300-sarjan laitteissa”, arvioi laiteuutuutta projektipäällikkö Jarmo Vuorenpää Metsosta.

”LT330D sopii uuden karamurskaimen ansiosta monipuoliseen murskausurakointiin, sillä GP330:sta löytyy poikkeuksellisen laaja, 18–40 mm:n iskuvalikoima. Myös DS-kolmitasoseula on mitoitettu siten, että seulasta ei muodostu urakoissa pullonkaulaa”, Vuorenpää lisää.

Kokonaispainoa Lokotrack LT330D:lla on alle 70 tonnia. Kuljetusta varten on irrotettava vain sivukuljettimet, muuten laite säädetään kuljetusasentoon täysin hydraulisesti. Sen ansiosta myös asetus työkuntoon sujuu nopeasti.

LT330D:ssä on vakiona Stage 3B -vaatimukset täyttävä Cat-dieselmoottori sekä sähkökäytön mahdollistava generaattori–sähkömoottori -varustus. Laitetta voidaan siis käyttää joko omalla diesel-aggregaatilla tai täysin sähkökäytöllä, jos ulkopuolinen sähköliitäntä on saatavilla.

Ensimmäinen Lokotrack LT330D on pyörähtänyt käyntiin Veljekset Mäkitalo Oy:n työmaalla. Seuraavan LT330D:n kaupasta on jo sovittu suomalaisen murskausalan urakoitsijan kanssa.

JK

Lue seuraavaksi