Uutiset

Työkoneet

Liebherrin Likufix-pikakiinnike myös pienempiin pyöräkuormaajiin

Liebherrin pyöräkuormaajien hydrauliikkatoimisten työlaitteiden vaihtoa helpottaa Likufix-pikakiinnikejärjestelmä. Sen myötä työlaitteiden vaihto onnistuu ohjaamosta käsin. Vaihto hoituu nappia painamalla.

Liebherrin kehittämä, täysautomaattinen Likufix-pikakiinnikejärjestelmä on tuttu merkin kaivukoneista. Viime vuosina se on ollut tarjolla myös Liebherrin keskikokoisiin pyöräkuormaajiin. Järjestelmästä on hyötyä, kun työlaitetta joutuu vaihtamaan usein. Likufixin avulla hydrauliikkaa vaativan työlaitteen vaihto onnistuu helposti ja turvallisesti ohjaamosta käsin, nappia painamalla.

Nyt Liebherr laajentaa Likufixin saatavuutta muihinkin pyöräkuormaajamalleihin. Sen saa jatkossa myös kahteen kompaktin kokoiseen kuormaajaan; L 506 ja L 508, kahteen kahden ohjausjärjestelmän malliin (stereo loader); L 507 and L 509 sekä suurempiin XPower®-sarjan kuormaajiin aina malliin L 580 asti. Ja keskikokoisiin kuormaajiin, malleihin L 526, L 538 ja L 546, se on tarjolla entiseen tapaan.

Nopeat ja turvalliset työlaitteen vaihdot

Liebherrin pienet pyöräkuormaajat L 506–L 509 tunnetaan ketterinä joka paikan koneina. Likufix-järjestelmän myötä niiden joustavuus kasvaa edelleen. Kuljettaja pystyy nappia painamalla vaihtamaan muutamassa sekunnissa hydrauliikkatoimisia työlaitteita. Hydrauliikan pikaliittimet kytkeytyvät samalla automaattisesti, kun tehdään työlaitteen mekaaninen kiinnitys. Näin säästyy paljon aikaa, ja usein hermoja raastava letkujumppa siirtyy historiaan.

Tyypillisiä hydrauliikkaa vaativia työlaitteita ovat kärkikippaava kauha, kahmarikauha, puukoura ja -kahmari sekä seulakauha. Niitä käytetään paljon suurissa Liebherrin pyöräkuormaajissa. Sen vuoksi Liebherr tarjoaa täysautomaattista pikakiinnikejärjestelmää näihin koneisiin. Likufix mahdollistaa näiden ja monien muidenkin työlaitteiden vaihdon vain nappia painamalla, samalla ohjaamossa mukavasti istuen. Se lisää myös työturvallisuutta, kun vaihtoa varten ei tarvitse poistua ohjaamosta.

Likufix-pikakiinnikejärjestelmä on suunniteltu kovaan käyttöön. Hydrauliikan pikaliittimet ovat jousikuormitteisia. Hydrauliikan liitännät pysyvät näin tiiviinä, vaikka itse työlaite hieman ”heiluisi” kiinnikkeessä. Liitännät pysyvät tiiviinä pitkänkin käytön jälkeen. Pikakiinnikkeen kaikki osat ovat helposti huollettavissa, kun ne ovat sopivasti näkyvillä. Näin puhdistus ja tiivisteiden vaihto sujuu helposti.

  • Likufix-järjestelmä mahdollistaa hydrauliikkatoimisten työlaitteiden vaihdon nappia painamalla
  • Aikaisemmin järjestelmä oli tarjolla Liebherrin keskikokoisiin pyöräkuormaajiin
  • Nyt Likufixin saa myös neljään pienimpään kuormaajaan sekä moneen XPower®-sarjan kuormaajaan


Lue seuraavaksi