Uutiset

Työkoneet

Liebherrin dumpperi palkittiin

Liebherrin valmistama, uusi TA 230 -dumpperi on saanut arvostetun Red Dot -designpalkinnon. Tuomaristo kiinnitti erityishuomiota juuri koneen suunnittelun ja muotoilun korkeaan laatuun. TA 230 sijoittuu suosittuun 30 tonnin kokoluokkaan.

Dumpperien suunnittelusta ja valmistuksesta vastaava Liebherr-Hydraulikbagger GmbH sai arvostetun huomionosoituksen vain muutamia kuukausia dumpperin ensiesittelyn jälkeen. Red Dot -palkintoa pidetään designalan yhtenä merkittävimmistä ja arvostetuimmista palkinnoista.

Tänä vuonna 50 tuomariston jäsentä tutki tuotteita kilpailua varten enemmän kuin koskaan aiemmin. Ehdokkaita palkintojen saajaksi oli 60 eri maasta.

Dumpperi TA 230 kehitettiin kuljettamaan kaivettuja materiaaleja mahdollisimman tehokkaasti ja taloudellisesti, niin kaivoksilla kuin rakennustyömailla. Se soveltuu kulkemaan täydellä kuormalla vaikeissakin maastoissa. Muotoilu ja väritys noudattavat Liebherrin uusimman Generation 8 -periaatteita ja ulkoasua.

“Tämän vuoden Red Dot -voittajat ovat erityisen vaikuttavia. Palkituiksi selvinneiden design on silmiä hivelevää”, todetaan tiedotteessa.

Tuomaristo kiitti Liebherrin kohdalla erityisesti panoraamaohjaamoa, jossa näkyvyyttä ei ole peitetty pilareilla. Myös lyhyt alaspäin viettävä konepeitto tarjoaa oman lisänsä turvalliselle työskentelylle.

Ohjaamosta löytyy mukavuutta lisääviä yksityiskohtia, kuten runsaasti säilytystilaa, puhelinpidike, useampi usb-portti sekä ilmajousitettu istuin. Ajamista helpottavat monet avustajatoiminnot kuten mäkilähdön avustin sekä automaattinen luistonesto. Ohjauksen herkkyys korreloi suoraan ajonopeuden kanssa. Led-valoja on saatavilla runsaasti.

Dumpperi TA230 on esillä Red Dot -nettisivujen virtuaalinäyttelyssä, missä voi tutustua myös muihin palkittuihin tuotteisiin. Niin ikään Red Dot Design museossa Essenissä voi myös tutustua palkittuun Liebherriin virtuaalisesti. Nyt elokuussa ilmestyvässä kirjassa Red Dot Design Yearbook 2021/2022 esitellään kaikki palkitut innovaatiot.Lue seuraavaksi