Uutiset

Työkoneet

Liebherr Stereolader L 514 ja L 518 tuplaohjauksella

Liebherrin pyöräkuormaajien Stereolader-merkintä tarkoittaa kahta eri ohjausmuotoa. Erityisen ketteriksi koneet tekee se, että käytössä on sekä runko- että takapyöräaohjaus. Näitä malleja Liebherr on valmistanut jo yli 20 vuotta. Nyt L 514 (8 869 kg) on päivitetty Stage IV-aikaan. L 518 on täysin uusi malli, niin ikään viimeisimpään päästöluokaan sijoittuva, 9 190 kiloa painava malli. Molemmissa moottoriteho on 78 kilowattia ja voimansiirtoon saa niin sanotun Speeder-version, joka tarjoaa 40 kilometrin tuntinopeuden. Stage IV-päästövaihe saavutetaan sekä SCR/DOC-(hapetuskatalysaattori/AdBlue) että DPF -tekniikoilla (partikkelisuodatin).

Liebherrin mukaan tuplaohjaus pienentää kuormaajin kääntösädettä ratkaisevasti pelkkään runko-ohjaukseen verrattuna. Runkonivelen kääntökulma on Stereoloadereissa vain 30 astetta tyypillisen 40 asteen sijaan. Tämä parantaa tietenkin stabilitteettia ja kasvattaa kaatokuormaa. Liebherrin mukaan tuplaohjauksen ansiosta Stereoloader-kuormaajilla kyetään siirtämään suurempia kuormia kuin saman kokoluokan kilpailijoilla. Kaatokuormat ovat 5 750 ja 6 550 kiloa.

Liebherrin uusi Z-aisasto tarjoaa suuret murtovoimat alhaalla maantasossa sekä myös trukkipiikkityöskentelyssä tarvittavan automaattisen vaakatasonoston.

Kuormaajien molemmissa akseleissa on automaattiset tasauspyörästölukot. Jäähdytysjärjestelmä on tehokkaampi kuin ennen. Ilma kulkeutuu vinottain moottoritilan läpi ja takaa Liebherrin mukaan tehokkaan jäähdytyksen äärioloissakin. Kennot sijaitsevat heti ohjaamon takana, missä ilma on puhtainta. Jäöähdytinpaketti on puhdistettavissa kätevästi maantasossa seisten.

Ohjaamo on sekin uutta suunittelua ja Liebherrin mukaan näkyvyys on kohentunut, sillä ikkunapinta-alaa on aiempaa enemmän.

Liebherr L 518 saa Euroopan ensi-iltansa Elmia Wood -näyttelyssä Ruotsin Jönköpingissä 7.-10.6.2017.

Lue seuraavaksi