Uutiset

Työkoneet

Liebherr laajentaa Neste MY uusiutuvan dieselin käyttöä

Liebherr laajentaa Neste MY uusiutuva diesel™ -tuotteen käyttöä tammikuusta 2022 lähtien Kirchdorfin tehtaalleen, jossa yhtiö kehittää ja valmistaa vuosittain noin 2 500 konetta, kuten kaivu- ja materiaalinkäsittelykoneita sekä nivelkuorma-autoja. Nesteen valmistamaa uusiutuvaa dieseliä käytetään ensitäytössä, testeissä sekä kaikessa tehtaan liikenteessä.

Liebherrin Ehingenin tehtaalla liikuteltavat ja tela-alustaiset ​nosturit ovat jo käyttäneet yksinomaan Neste MY -uusiutuvaa dieseliä syyskuusta 2021 lähtien. Liebherr on maailman johtava liikuteltavien nosturien valmistaja.

Liebherr on viime kuukausina valmistellut uusiutuvan dieselin käyttöönottoa koko liikuteltavien ja tela-alustaisten nosturien valikoimassaan. Tätä varten moottorivalmistajat tarkastivat, sertifioivat ja hyväksyivät uusiutuvan dieselin käytön dieselmoottoreissa. Myös asiakkaat ja yhtiön oma testausosasto ovat tehneet laajoja testejä uusiutuvaa dieseliä käyttäville nostureille. Hyväksyntää varten vaaditut testit suoritettiin Neste MY -uusiutuvalla dieselillä.

”Pystymme säästämään 2,5 miljoonaa litraa fossiilista dieseliä vuodessa, kun siirrymme käyttämään Neste MY -uusiutuvaa dieseliä. Tämä tuo noin 6 500 tonnin vuosittaisen vähennyksen CO2-päästöihin”, kertoo Liebherr-Werk Ehingen GmbH:n tuotantojohtaja Ulrich Heusel.

Neste MY -uusiutuva diesel on vastuullisempi vaihtoehto fossiiliselle dieselille. Siirtymällä uusiutuvaan dieseliin nykyiset dieselillä toimivat koneet kaikkialla maailmassa voivat alkaa vähentää kasvihuonekaasupäästöjä välittömästi. Käyttämällä Neste MY -uusiutuvaa dieseliä ensitankkaukseen ja hyväksymällä sen käytön kaikissa koneissaan, myös vanhemmissa koneissa, Liebherr tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden vähentää toimintojen päästöjä.

”Olemme erittäin ylpeitä yhteistyöstä Liebherrin kanssa. Liebherrin hyväksyntä Neste MY -uusiutuvan dieselin käytölle myös vanhemmissa koneissa mahdollistaa rakennusteollisuudelle ilmastopäästöjen merkittävän vähentämisen helposti ja hetkessä”, sanoo Carl Nyberg, Nesteen Renewable Road Transportation -liiketoimintayksikön johtaja.

”Olemme sitoutuneet tukemaan asiakkaitamme vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuodessa vuoteen 2030 mennessä”, Carl Nyberg jatkaa.

Neste MY -uusiutuva diesel valmistetaan sataprosenttisesti uusiutuvista raaka-aineista. Sen käytöllä voidaan vähentää kasvihuonekaasupäästöjä jopa 90 prosenttia, kun polttoaineen elinkaaren aikaisia päästöjä verrataan fossiilisen dieselin päästöihin. Uusiutuva diesel on ns. drop-in-polttoaine: se on täysin yhteensopiva kaikkien dieselmoottoreiden kanssa eikä sen käyttö edellytä muutoksia ajoneuvoihin tai polttoaineen olemassa oleviin jakeluinfrastruktuureihin. 

Neste on maailman johtava uusiutuvan dieselin tuottaja. Nesteen Rotterdamin ja Singaporen jalostamot ovat maailman suurimpia ja uudenaikaisimpia uusiutuvan dieselin ja muiden uusiutuvien tuotteiden jalostamoja. Nesteen uusiutuvan dieselin ja muiden uusiutuvien tuotteiden vuotuinen tuotantokapasiteetti on tällä hetkellä 3,2 miljoonaa tonnia, ja vuoden 2023 ensimmäisen vuosineljänneksen loppuun mennessä se nousee 4,5 miljoonaan tonniin.Lue seuraavaksi