Uutiset

Työkoneet

Liebherr ja kumppanit kiertueelle

Liebherr-Finland Oy Ab:n Koe-menestys karavaani kuukauden kestävälle Suomen turneelle starttaa Mansen Märinöiltä 4.-5.4. ja jatkaa sieltä tiiviillä aikataululla kymmenen eri paikkakunnan kautta Oulun Oikioille Konepäiville (25.-26.4.), jonne kiertue päättyy.

Edellinen kiertue oli kaksi vuotta sitten (kuva). Sen innoittamana uusi ”Koe Menestys” –kiertue laitettiin pyörille Telakonepäiviltä ja Mansen Mörinöiltä.

Muita kiertueelle osallistuvia yrityksiä ovat: Dynaset OyIndexatorSuomen Teollisuustyökalut Oy (IDG Tools), Suomen Teollisuusvaate Oy (Proman) Nokian Raskaat Renkaat OyVianorGjerstad OyScania Suomi Oy ja Danske Finance Oy.

Suunnittelukokous pidettiin Liebherrin tiloissa Tuusulassa tammikuun alussa.

Liebherr Finland esittelee luonnollisesti uudehkoja Liebherr-mallejaan. Niihin kuuluu lyhytperäinen, pyöräalustainen kaivukone A 918 Compact, jonka työpaino on noin 18 tonnia. Kone käväisi ensi kertaa Suomessa vuonna 2011 (lue artikkeli tästä) ja oli mukana myös edellisellä kiertueella.

Liebherriltä mukana on myös viime vuonna Baumassa esitelty, 15 tonnin tela-alustainen 914 Compact -kaivukone (kuva). Stage IIIB -versiossa on 80 kilowatin Deutz-dieselmoottori hapetuskatalysaattorilla.

Toinen tela-alustainen kiertuekone on R 924 (25 t).

Pyöräkuormaajista mukana on malli L 566 (kuva).

Scanialta karavaaniin osallistuu kaksi 4-akselista maansiirtoautoa, joissa molemmissa on sorakasettivarustus. Molemmat autot ovat luonnollisesti varustettu Euro 6 -päästötason moottoreilla.

Scania R 730 LB8x4*4HNA

Moottori: 16,4-litrainen V8, teho 730 hv, vääntö 3500 Nm 1000-1400 r/min-Vaihteisto: 12+2-vaihteinen aluejakajavaihteisto, Opticruise-vaihdeautomatiikka kytkinpolkimella, hydraulinen hidastin – Perusakseliväli: 4100 mm – Taka-akselit: järeä napaperäteliveto (RBP835 + RP835), vetävän teliakseliston takapuolella nostettava ja ohjaava tukiakseli – Jousitus: edessä paraabelijousitus, takana ilmajousitus – Ohjaamo: Highline-makuuohjaamo, väri valkoinen (White ivory)

Auto on speksattu 76 tonnin sorajunan veturiksi

Toinen Scania on R 580 LB8x4*4HNB

Moottori: 16,4-litrainen V8, teho 580 hv, vääntö 2950 Nm 1000-1350 r/min – Vaihteisto: 12+2-vaihteinen aluejakajavaihteisto, Opticruise-vaihdeautomatiikka ilman kytkinpoljinta, hydraulinen hidastin – Perusakseliväli: 4100 mm – Taka-akselit: akseliperäteliveto (RB662 + R660), vetävän teliakseliston takapuolella nostettava ja ohjaava tukiakseli – Jousitus: täysilmajousitus – Ohjaamo: Highline-makuuohjaamo, väri sininen (Ocean blue)

Auto on speksattu 76 tonnin sorajunan veturiksi

Dynaset esittelee hydraulikäyttöisistä lisälaitteistaan mm. pyöräkuormaajiin ja taajamatraktoreihin kiinnitettävää kadunpesulaitetta. Muita mielenkiintoisia innovaatioita ovat korkeapainevesipumppu/painepesuri sekä työmaan sähköntuottoon tarkoitettu hydrauligeneraattori. Edelleen tutustua voi rommetallin käsittelyssä ja purkutöissä käytettävään hydraulimagneettiin.

Liebherrin kaivukoneisiin on asennettuna Indexatorin Classic Line –tuotelinjan kauhanpyörittäjät.  Niiden lisäksi Indexator ottaa mukaan tien päälle myös  uuden sukupolven Advance Line -kauhanpyörittäjän irrallisena yksikkönä.

Esillä on myös lisäpihtimoduuli, uusi ICS –ohjausjärjestelmä sekä luultavammin myös  jokin uusista SG-sarjan lajittelukourista.

Kuva on viime vuoden Maxpo-näyttelystä, jossa Advance-tuoteperhe sai Suomen ensiesittelynsä.

Suomen Teollisuustyökalut ja Suomen Teollisuusvaate tuovat kiertueelle IGD Tools- ja Proman-esittelyautonsa. Koeajoa odotellessa voi kätevästi tehdä työkalu- ja työvaatetilaukset.

Kaikki kevään uutuudet ovat erikoistarjouksissa vain kiertuepaikkakunnilla.

Vianor esittelee rengas- ja autohuoltopalveluitaan. Asiantuntijat ovat mukana kertomassa rengasalan uutuuksista sekä kuuntelemassa loppukäyttäjien mielipiteitä renkaista. Vianorin valikoimista löytyy renkaat ja vanteet vaativimpiinkin urakointi kohteisiin.

Gjerstad Oy on mukana Koe Menestys-kiertueella laajalla valikoimalla Excalite®- ja Gjerstad-kauhoja. Kiertueen kaivukoneissa on Excalite®-tilttikauhat ja pyöräkuormaajissa Gjerstad-sorakauhat.

Lue seuraavaksi