Uutiset

Työkoneet

Lännen valitsi Engcon Q-Safen

Lännen Tractors Oy jatkaa turvallisuuteen panostamista ja varustaa kaivurikuormaajiin asennettavat Engcon-kauhanpyörittäjät vakiona Q-Safe-turvakiinnikkeellä. Q-Safe on valmistajansa mukaan yksi maailman turvallisimmista kaivukoneiden työlaitekiinnikkeistä. Turvallisuuden kehittäminen pohjautuu useisiin eri EU-standardeihin. Konevalmistajien tehtävänä on tehostaa työskentelyä ja varmistaa samalla maksimaalinen turvallisuus – niin koneen sisällä kuin sen ulkopuolellakin.

Jan Aspvik

”Työmaalla on tärkeää tietää, että kauha tai muu työlaite on kunnolla kiinni ja ettei se voi vahingossa irrota. Siksi tilaamme Q-Safe-turvakiinnikkeen kaikkiin Engcon-kauhanpyörittäjiin”, sanoo Lännen Tractors Oy:n tuoteryhmäpäällikkö Jan Aspvik.

Lännen Tractors on jo pitkään kehittänyt koneita erikoistöihin, kuten ratatyömaille. Yritys panostaa voimakkaasti turvallisuusratkaisuihin. Lännen tuotekehittäjät työskentelevät jatkuvasti kehittääkseen uusia ideoita ja tapoja lisätä yrityksen koneiden turvallisuutta ja käytettävyyttä. Jo nyt yli puolet Lännen koneista varustetaan erikoistyölaitteella.

”Olemme iloisia siitä, että Lännen näkee turvallisten työlaitekiinnikkeidemme edut. On nähtävillä, että turvallisia tuotteitamme aletaan käyttää alalla yhä laajemmin”, sanoo Engconin kehityspäällikkö Fredrik Jonsson.

”Käyttöön ottamamme Engcon Q-Safe-turvakiinnike lisää turvallisuutta. Q-Safe-turvakiinnikkeen ansiosta kauhanpyörittäjän alapuolelle kiinnitettävä työlaite ei voi irrota ja pudota. Jos työlaite ei ole täydellisesti kiinnitetty, järjestelmä ilmoittaa siitä myös koneen ympärillä työskenteleville. Ääni- ja valosignaalit ilmaisevat, kun työlaitetta irrotetaan tai kiinnitetään. Tämä minimoi onnettomuusriskin”, jatkaa Aspvik.

Q-Safe-työlaitekiinnikkeessä on vakiona valmius automaattiselle EC-Oil-öljyliitäntäjärjestelmälle, joka voidaan asentaa tehtaalla tai jälkikäteen. EC-Oilin ansiosta kuljettajan ei tarvitse poistua ohjaamosta hydraulisten työlaitteiden, kuten kourien, tärylevyjen ja vasaroiden kytkemiseksi. OP.

Lue seuraavaksi