Uutiset

Työkoneet

Lännen MCE Groupin toimitusjohtaja vaihtuu

Lännen MCE -konsernin toimitusjohtajaksi ja osakkaaksi on kutsuttu 1.6.2023 alkaen KTM, OTK Veli Ollila. Konsernin nykyinen toimitusjohtaja ja pääomistaja DI, OTK Timo Huttunen siirtyy johtamaan konsernin kansainvälisintä liiketoimintaa Watermasteria. Timo Huttunen jatkaa myös konsernin hallituksen puheenjohtajana.

Veli Ollila siirtyy Lännelle Jackon Finland Oy:n toimitusjohtajan tehtävästä, jossa hän on ollut 10 vuotta. Sitä ennen hän on toiminut muun muassa Panostaja Oyj:n talousjohtajana. Veli palaa juurilleen, sillä hän oli 1990-luvun lopulla ja 2000-luvun alussa silloisen Lännen Tehtaat Oyj:n konepajaliiketoiminnan talouspäällikkönä ja business controllerina Loimaan tehtaalla ja Tukholmassa. Viime vuosina hän on toiminut Lännen MCE Oy:n ja tytäryhtiöiden hallituksissa.

Timo Huttunen

”On innostavaa palata LMCE Groupin toiminnan pariin, kahdenkymmenen vuoden tauon jälkeen. Silloinen Lännen Engineering oli yhden tuotteen ja kahden maantieteellisen markkina-alueen yhtiö, kun taas nykyinen LMCE on monituoteyhtiö, joka vie tuotteitaan yli 80 maahan. Uskon, että oma yrittäjätaustani yhdistettynä pitkäaikaiseen työuraan kansainvälisissä organisaatioissa tulee auttamaan LMCE Groupin tulevaisuuden kasvussa ja kehittymisessä. Olin Timon organisaatiossa 2000-luvun alussa ja olemme tehneet paljon yhteistyötä viimeisen 20 vuoden aikana. Jaamme samat ajatukset kansainvälisyydestä, kasvuun panostamisesta sekä kasvollisesta omistajuudesta”, Veli Ollila kommentoi.

Veli Ollila

Lännen MCE -konsernin kansainvälisintä Watermaster-liiketoimintaa on johtanut viime vuodet Janne Heinonen, joka siirtyy toukokuussa uuden työnantajan palvelukseen. Konsernijohdon vaihtuessa Timo Huttunen ottaa vetovastuun Watermaster-liiketoiminnasta, jatkaen liiketoiminnan kansainvälisen kasvun vahvistamista.

”Olemme tehneet porukalla hyvää työtä viime vuosina Watermasterissa Jannen johdolla. Nyt tavoitteena on siirtyä seuraavaan kasvuvaiheeseen, kun yhtiön toimintatavat on hiottu vastaamaan kasvun haasteita. Teimme kaupat äskettäin 400. Watermasterista, ja tuotetta on viety menestyksekkäästi yli 80 maahan. Ilmastonmuutoksen, globaalin väestönkasvun ja kaupungistumisen myötä tarve vesistöjen puhdistamiseen, tulvantorjuntaan ja haitallisen vesikasvillisuuden poistoon on voimakkaassa kasvussa. Näihin tarpeisiin Watermaster tarjoaa monitoimisen, liikuteltavan ja ympäristöystävällisen ratkaisun, kun yhdellä Watermasterilla voidaan tehdä usean perinteisen koneen työt”, Huttunen kommentoi.

Lundberg Loimaalle

Lännen MCE Group on päättänyt siirtää Lundberg-ympäristönhoitokoneiden valmistuksen Ruotsin Skellefteåsta Loimaalle osaksi LMCE Groupin päätehdasta. Valmistuksen siirron taustalla ovat kasvavat liiketoimintavolyymit ympäristönhoitokoneissa. Samalla uudistetaan LMCE-konsernin teollista rakennetta. Toimintojen keskittäminen kasvattaa Loimaan tehtaan valmistuskapasiteettia ja on vastaus konsernin tuotteiden kasvavalle kansainväliselle kysynnälle.

”Olemme viime vuodesta lähtien selvittäneet vaihtoehtoja, jolla voimme vastata Lundberg-tuoteperheemme kasvavaan kysyntään markkinoilla. Selvitimme vaihtoehtoja nykyisen Skellefteån tehtaamme uudelleensijoittamiseen paikkakunnalla sekä myös vaihtoehdon valmistuksen siirron osalta Loimaalle. Tässä vertailussa Loimaan tehdas osoittautui kilpailukykyisimmäksi ratkaisuksi. Valmistammehan siellä jo Lännen-, Meclift- ja Watermaster-tuotteemme. Tämä on hyvä aika siirtää konsernin vetovastuu Velille, joka tuntee hyvin yrityksemme kulttuurin ja on osakkaana sitoutunut tulevaisuuden tavoitteisiimme, Huttunen toteaa.


Lue seuraavaksi