Uutiset

Työkoneet

Laiteluovutuksia Sandvikin Kivipäivillä

Sandvikin perinteisiä Kivipäiviä vietettiin 17. toukokuuta ja aurinkoinen sää suosi Sandvikin asiakaspäiville kokoontuneita kivimiehiä. Kivipäivillä oli esillä kattavasti Sandvikin laitetarjontaa sekä jälkimarkkinapalveluja. Kivipäivien kohokohtana luovutettiin ennätysmäärä laitteita asiakkaille – kaikkiaan viisi laitetta eli päivillä koettiin juhlavia hetkiä, joiden kunniaksi kohotettiin maljoja.

Sandvik DX780 poralaite luovutettiin YIT:lle.  Jari ”Häkä” Härkönen kertoi, että laite on menossa louhintatöihin Etelä-Suomen alueelle poraamaan vaakapulttireikiä, irrottamaan kiveä murskaamoille sekä railoporaukseen.

Päivän juontajana toimi Satu Tuomisto, joka piti yllä juhlatunnelmaa.

Toinen Sandvik DX780 poralaite luovutettiin Louhinta Kääntä Oy:lle ja veljekset Tuomo ja Joonas Kääntä totesivat että poralaitteen työmaa tulee olemaan pääasiassa louheen irrotus murskamontulla.

Molemmat DX-poralaitteet olivat hyvin varusteltuja ja niissä oli mm. GPS-suuntaus sekä korkeataajuusporakone.

Räjäytysyksikölle luovutettiin Sandvik DC125R-poralaite, jonka omistaja Marko Maunula kertoi, että hänellä on jo kokemusta tällä laitteella poraamisesta. Laite on varustettu TIM-suuntauslaitteella, jonka ansiosta reikäsuoruus ja yhdensuuntaisuus paranevat.

Kivipäivillä luovutettiin myös Suomen Kivisoralle Sandvik UH450E-jälkimurskausyksikkö ja Marko Seppälä totesi, että laite on menossa toisen vaiheen urakointimurskaukseen ja odotukset ovat korkealla. Sandvikin uutuuslaite UH450E esiteltiin ensimmäisen kerran viime vuoden Kivipäivillä ja laite onkin ollut odotettu uutuus markkinoilla.

Viides laite, joka luovutettiin tapahtumassa oli Sandvik QE440 seulontayksikkö Tallqvist Oy:lle. Jukka Väinämö ja Rainer Smeds Tallqvistilta sanoivat, että laite ostettiin sen monipuolisten käyttöominaisuuksien vuoksi. Seulontayksikköön voi syöttää suurtakin louhetta suoraan penkasta, ja tämä on etu sillä laite on menossa Raahen kultakaivokselle infraa rakentamaan ja tarvittaessa myös seulomaan malmia. QE440 seulontayksikkö soveltuu myös kierrätysmateriaalien seulontaan.

Helppokäyttöinen murskaimen terännostotyökalu Sandlock kiinnosti kävijöitä. Tämä CE-sertifioitu uutuustuote nopeuttaa teränvaihtoa ja tekee vaihtotyöstä turvallisempaa. Kivipäivillä myös demottiin poralaitteiden TIM3D navigaatiojärjestelmää, joka satelliittipaikannusta hyödyntäen helpottaa porauksen suunnitelmallisuutta ja lisää tarkkuutta. Lisäksi kivimiehet pääsivät kokeilemaan poraritaitojaan poraussimulaattorilla.

Kivipäivien ohjelmassa nähtiin mm. imitaattori Jarkko Tamminen, joka viihdytti yleisöä KivimiesShow’llaan – ja yleisö kuuli uutiskatsauksen alalta tuttujen äänien kautta.

Kivipäivät kiinnosti myös Sandvikin yhteistyökumppaneita, joista tuotetarjontaansa oli mukana esittelemässä: Marakon, Forcit, Volvo, Hyvämaa, Dynaset, YTM-Industrial, Geneset, Finncont, Nokian Renkaat sekä Tammer Diesel.

Kivimiehiä saapui tapahtumaan ympäri Suomea ja tapahtuma oli onnistunut. JK

Lue seuraavaksi