Uutiset

Työkoneet

Laadukkaat seulaverkot ja kulutusosat lyhyellä toimitusajalla – Seulatek Oy:stä

Seulatek Oy:n metallialan moniosaaja Zahhar Skatskov niittaa seulaverkon päätykiskoja samanaikaisesti, kun Antti Saranko tarkistaa, että verkon mitat pitävät paikkansa.

Seulatek Oy on jalostanut ja myynyt täryseulaverkkoja sekä kulutusosia maarakennusalan yrityksille ja yrittäjille vuodesta 1995 lähtien. Erilaisten verkkojen ja kulutusosien ohella yrityksen toimttamiin tuotteisiin kuuluvat muun muassa hihnakuljettimien tuki-, paluu- ja ohjainrullat, kumiprofiilit ja kiinnitystarvikkeet. Seulojen, kuljettimien, syöttölaitteiden ja kauhojen huolto- ja korjaustoiminnan osalta Seulatekissa on alkamassa kolmas vuosi. Lisäksi yrityksessä tehdään muita konepajatöitä tarpeen mukaan.

Seulatek Oy:n vetäjät ovat veljekset Pasi ja Pertti Repo ja heidän lisäkseen yritys työllistää kymmenkunta työntekijää. Seulatek Oy toimittaa tuotteitaan kotimaan markkinoiden lisäksi myös Venäjälle ja Baltian maihin. 

Entistä parempi toimitusvarmuus ja -nopeus

Seulaverkkojen ja kulutusosien toimitusnopeus ja -varmuus merkitsevät asiakkaalle lähes aina tuottavaa työaikaa ja siten myös rahaa. Siksi Seulatek Oy on panostanut entistä enemmän näihin asioihin. Verkkotoimittaja Tammet Oy on parantanut toimitusvalmiuksia Seulatekille, joka on tehostanut osaltaan omaa ostotoimintaansa. Seulaverkkovarastoon on kiinnitetty entistä enemmän huomiota. Kaikkiaan Seulatek Oy:n varastossa on noin 200 erilaista verkkomallia, joista noin neljännes kuuluu niin sanottuun TOP 50 valikoimaan, joita asiakkaat ostavat eniten.

Myös toiminnanohjausta on tehostettu koko ketjussa – tilauksesta toimitukseen. Tietojärjestelmässä oleva asiakasrekisteri kertoo tiedot asiakkaiden koneista ja laitteista sekä niissä käytetyistä verkoista ja komponenteista ja niiden mitoista. Tuote näkyy samalla nimikkeellä järjestelmässä koko ajan tilaushetkestä toimitukseen ja laskutukseen. Myös työmääräys tuotantoon tulostuu automaattisesti oikein, mikä osaltaan vähentää virheitä.

Seulaverkkojen ja kulutusosien laadun varmistamiseksi ja reklamaatioiden minimoimiseksi on Seulatek Oy:ssä nimitetty tuotannon puolelle laatuvastaava, joka tekee tarvittavat tarkistukset. Valmistusmenetelmiä on parannettu ja työvälineitä on kehitetty sekä hankittu uusia.

Toimitusvalmius tarkoittaa käytännössä sitä, että hyllystä löytyvä verkko on toimitusvalmiina seulaverkkona noin 1-2 tunnin kuluttua tilauksesta. Toimitukset asiakkaalle tapahtuvat normaalisti joko samana tai seuraavana päivänä ja kaikki asiakkaan toivomat kuljetusyritykset ovat käytettävissä. Asiakas voi myös noutaa itse seulaverkot Lempäälästa tai Seulatek voi tarvittaessa toimittaa ne asiakkaalle nopeasti. Erikoisverkkojen osalta toimitusaika on maksimissaan noin viikon verran.

Lisäpalvelut saman katon alta

Myös yhteistyö vuosi sitten Seulatek Oy:n tiloihin muuttaneen Heavy-Sepät Oy:n kanssa on monipuolistanut toimintaa. Vuonna 2006 perustettu Heavy-Sepät Oy huoltaa ja korjaa raskasta maansiirtokalustoa, kuten murskaimia, kaivukoneita, pyöräkuormaajia ja kuorma-autoja sekä valmistaa erilaisia metallirakenteita asenteella ja ammattitaidolla.

www.seulatek.fi

Miika Nyrö

 

 

 

 

Lue seuraavaksi