Uutiset

Työkoneet

La Bounty – lisää leikkaustehoa

LaBounty esittelee MSD-sarjaansa uusia ominaisuuksia; 10 prosenttia lisää leikkaustehoa, kolme kertaa käännettävät leikkaus- ja suojaterät sekä InSite-seuranta- ja raportointijärjestelmän.

Maailmanlaajuiseen Stanley Infrastucturen konserniin kuuluva amerikkalainen LaBounty tuo markkinoille uuden sukupolven MSD-nokkaleikkurisarjan, jonka uuden leikkausterärakenteen ansiosta ne voidaan kääntää kolmesti ympäri. Terien kaikki neljä kulmaa voidaan käyttää ennen niiden vaihtamista uusiin. Valmistajan mukaan käyttöikä kaksinkertaistuu ja vastaavasti varaosakustannukset puolittuvat.

Uusien käännettävien nokkaterien luvataan vähentävän oleellisesti rungon kulumista ja tarvetta kuljettaa kone huoltotiloihin kulutukselle alttiimpien rungonosien korjaushitsaukseen. Kaikkien terien vaihto/kääntö voidaan suorittaa kenttäolosuhteissa, jolloin huoltokatkoksiin kuluva aika lyhenee merkittävästi, koneiden käyttöasteet nousevat ja lopputuloksena on valmistajan lupaamana parantunut työn tuottavuus ja toiminnan kannattavuus.

Uusien MSD-nokkaleikkureiden kidan geometriaa on parannettu entisestään. Näin saadaan aikaan LaBountyn tiedotteen mukaan vielä 10 prosenttia lisää leikkausvoimaa. Painoltaan kevyemmällä LaBounty leikkurilla pääsee samaan, ja usein jopa suurempaan leikkausvoimaan kuin painavamman kokoluokan kilpailevalla tuotteella. Täten sitä voi käyttää pienemmällä kaivukoneella ja se säästää näin myös investointikustannuksissa.

MSD-nokkaleikkurisarjan terät voidaan kääntää kolmesti.

Vuoden 2019 aikana LaBounty tuo Europan markkinoille myös InSite-informaatiojärjestelmän, jota hyödyntäen voidaan optimoida leikkurin tehollinen käyttö sekä seurata koneen todellista työaikaa ja sitä kautta ennakoida huoltotarvetta.

”Tuloksena on laitteiden entistä varmempi toiminta ja korkeampi käyttösuhde. InSite järjestelmän toimitukset Eurooppaan alkavat vuoden 2019 lopulla”, kertoo valmistaja.

La Bounty- laitteiden maahantuoja  Cernos Oy tuo maahan nokkaleikkureita, purkutyökaluja ja iskuvasaroita. Cernos myy myös kulutusvaraosia muiden leikkurivalmistajien tuotteisiin. Lisäksi yritys valmistaa itse seulakauhoja ja seulamurskaimia Cobra-tuotemerkillä erilaisten maa-ainesten, biojätteiden, kierrätysmateriaalien, rakennusjätteiden ym. seulontaan, murskaukseen, ilmastukseen ja sekoitukseen.

Stanley Black & Deckeriin kuuluva Stanley Infrastructure valmistaa hydraulisia käsityökaluja ja kiinteästi asennettavia hydraulisia työlaitteita. Yrityksen tuotemerkkejä ovat Stanley ja LaBounty. Tuoterepertuaariin kuuluvat muun muassa materiaalin käsittelykourat, liikuteltavat leikkurit ja murskaimet sekä monitoimipulveroijat.

Lue seuraavaksi