Uutiset

Työkoneet

Kunnossapidon Kehittäjä 2013

Tämän vuoden Kunnossapidon Kehittäjä palkinnon voitti Snowek Oy ja Dynaset Oy yhteisellä innovaatiollaan, harjalaitteiden korkeapainepölynsidontajärjestelmällä. Kilpailun järjestää Expomark Oy ja Kunnossapitoyhdistys Promaint ry vuorovuosin Teolliset Palvelut –messujen ja Pohjoisen Teollisuus –tapahtuman yhteydessä. Palkintosumman 5000 euroa lahjoittaa Suomen Messusäätiö. Tänä vuonna kilpailu järjestettiin 17.-18.4.2013 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa Teolliset Palvelut –messujen yhteydessä.

Katupöly kuriin tehokkaasti ja ekologisesti 

Voittajatyö on varsin ajankohtainen. Katupölyongelmaan saatiin tehokas ja ympäristöystävällinen ratkaisu. Kadut voidaan harjata kuivana, jolloin pinta puhdistuu paremmin ja työ voidaan aloittaa aiemmin, vaikka pikkupakkasella. Pölynsidontatekniikka vähentää merkittävästi katupölyongelmaa. Työskentely on tehokkaampaa ja vettä säästyy.

”Kunnossapidon kehittäjä 2013 –palkinto on luonnollisesti huikea kunnianosoitus ja palkinto Snowekin sekä Dynasetin sujuvalle yhteistyölle. Koko kevään ja talven ajan olemme vieneet sanomaa uuden teknologian edistysaskelista ympäri Suomen ja kuvaavaa onkin, että suurimmat kaupungit Helsinki, Espoo ja Vantaa etunenässä ovatkin ottaneet teknologian avosylin vastaan. Ennen kaikkea teknologiasta hyötyvät tietenkin tavalliset kadullakulkijat: jos sininen harjalaite tulee vastaan, ei pölypilveä tarvitse enää pelätä niin kuin ennen. Niin se vain maailma nytkähti eteenpäin katupölykeskustelussakin vihdoin!” toteaa Snowek Oy:n toimitusjohtaja ja pääsuunnittelija Jaakko Happonen.

Ilkka Palsola, kilpailuraadin jäsen ja Kunnossapitoyhdistys Promaint ry:n hallituksen puheenjohtaja, oli tyytyväinen tämän vuoden kilpailun voittajaan. ”Innovatiivisuus on menestyksen avain, sillä Suomi nousee. Korkeapainepölynsidontajärjestelmä on oivallus, joka tuo tuotteeseen omassa segmentissään uusia ominaisuuksia.  Yhdistämällä olemassa olevaa tekniikkaa oikealla lailla saadaan aikaa tuote, joka parantaa puhdistustyön tekemistä ja lopputulosta.”

Lue artikkeli Dynaset-korkeapainekastelula varustetusta Snowek-harjalaitteesta ja katso video Urakointi Uutisten nettisivuilta.

Lue seuraavaksi