Uutiset

Työkoneet

Kulti, kutistin pyöräkuormaajan

Elokuvassa kutistettiin kakaroita, mutta Lego Technic –sarjaa varten pienennettiin massiivinen Volvo L350F -pyöräkuormaaja. Syntyi jokaisen pojan toiveuni eli Lego-malli 42030, joka on saatavilla Lego-jälleenmyyjiltä kautta maan. Legon tuotekehitysosasto etsii netistä koko ajan sopivia koneita uusia Lego –rakennussarjoja varten ja Volvokin löytyi tällä tavalla.

”Pyrimme tekemään Volvon pyöräkuormaajasta mahdollisimman realistisen. Tavoitteena oli, että pienoismalli nostaa, kuormaa ja kulkee kuin esikuvansa”, kertoo suunnittelupäällikkö Jeppe Juul Jensen. Kyseessä on yrityksen suurin vuonna 2014 valmistettu Legosarja.

”Meidän Volvossamme voi öljynsuodattimet kiertää auki, avata jäähdyttimien suojaluukun ja männätkin liikkuvat vihreäksi maaltaussa moottorissa isoveljen tapaan”, jatkaa Jensen.

Kauko-ohjauksella operoitava, 1600 osasta koottava legoVolvo nostaa kauhassaan yhden kilon kuorman ja sillä voidaan ajaa vaikeassakin maastossa, luvataan Legolta.

Legon tuotekehityksessä työskentelevät Jensen ja Niels Henrik Horsted vierailivat Volvon tehtaalla ennen projektin aloittamista ja ajoivat henkilökohtaisesti oikeaa L350F –pyöräkuormaajaa. Oheisessa videossa miehet kertaavat muun muassa koeajon tuntoja.

Lue seuraavaksi