Uutiset

Työkoneet

Kubotalta uuden sukupolven 8-tonninen midikaivukone

Kubotan konetarjonta kasvaa uudella 8,5 tonnin painoisella midikaivukoneella. Uuden tulokkaan mallimerkintä on KX085-5 ja sen moottori on Kubotan omaa tuotantoa. Koneessa on kuormantunteva hydrauliikkajärjestelmä, kaksi säädettävällä tuotolla varustettua lisähydrauliikkaa, kelluntatoiminto pintojen viimeistelyyn sekä automaattinen voimansiirron hallinta, kun lanataan puskulevyllä ja käännetään samanaikaisesti.

Uusi KX085-5 on valmistajan mukaan suunniteltu energiaystävälliseksi ja käyttökustannuksiltaan alhaiseksi koneeksi. Melua ja päästöjä on minimoitu. Koneessa on automaattinen tyhjäkäynnille pudotus. Moottori siirtyy automaattisesti tyhjäkäynnille, jos hallintavipuja ei ole käytetty neljään sekuntiin. Ja kun moottori on käynyt tyhjäkäyntiä tietyn, säädettävän ajan, sammuu se kokonaan. Kyse on Engine AutoStop -toiminnosta, joka on koneessa vakiona.

Kubota KX085-5:ssa on uusi tilava ohjaamo. Oviaukko on suuri tarjoten helpon sisäänkäynnin. Suuri jalkatila ja säädöin varustettu, ilmajousitettu istuin tarjoavat kuljettajalle mukavat oltavat. 7-tuumainen led-värinäyttö kertoo selkeästi koneen toiminnoista. Led-työvalot ja peruutuskamera kuuluvat vakiovarustepakettiin.

Kolmeosaisesti aukeava konepeitto helpottaa huoltoja ja tarkastuksia. Mietityillä laitesijoitteluilla on pyritty helpottamaan ja nopeuttamaan määräaikaishuoltojen ja tarkistusten suorittamista.
Kubota KX085-5:ssä on pieni peränylitys. Näin työskentely ahtaissakin paikoissa on mahdollista ja kone on ketterä sekä tasapainoinen. Vastapainon valurautaiset osat suojaavat konetta kolhuilta.

Uudessa 8-tonnin mallissa on sama seuranta-/diagnostiikkajärjestelmä kuin Kubotan muissakin mini -ja midikaivukoneissa. Sen avulla kuljettaja pystyy seuraamaan koneen reaaliaikaista dataa, ja näin parantamaan toiminnan tehokkuutta ja turvallisuutta.

Järjestelmä kertoo koneen käyttöasteen, toiminta-ajat, sen hetkisen toiminnan, kuormitusasteen prosentteina, tyhjäkäyntiajan, partikkelisuodattimen regenerointihistorian, veden ja öljyn lämpötilat sekä polttoaineen kulutuksen. Lisäksi järjestelmä varoittaa heti, jos koneen toiminnoissa on häiriöitä. Näin seisonta-ajat saadaan minimoitua.

Lisäturvaa koneen omistajalle tuo GPS-seuranta, jonka avulla kone on paikallistettavissa. Lisäksi koneelle voidaan määritellä toiminta-alue, jonka sisällä sen tulee pysyä. Mikäli kone poistuu tältä alueelta, tulee hälytys.
Koneessa on myös luvattoman käytön esto (Anti-Theft System). Moottori käynnistyy vain koodatulla avaimella.


Tekniset tiedot:                    

Kubota KX085-5
Paino: 8 392 kg
Moottori: Kubota V3307, Stage V
Moottoriteho: 46,5 kW (63,2 hv)
Siirtonopeus: 2,7/4,8 km/h
Max. kaivusyvyys:   4 600 mm
Max. ulottuvuus:7 330 mm
Max. kaivuvoima:
– Puomi:38,1 kN 
– Kauha:65,2 kN
Lisähydrauliikka 1:100 l/min
Lisähydrauliikka 2: 55,8 l/min
Polttoainesäiliö:  115 l
Leveys:    2 200 mm
Korkeus: 2 540 mm
Kuljetuspituus:6 450 mm


Kubota-mini- ja midikaivukoneet sekä -pyöräkuormaajat tuo maahan ja jälleenmyy Konesilta Oy.


Lue seuraavaksi