Uutiset

Työkoneet

Kreate louhinta-alan digitalisaation eturintamassa

Kreaten uusi kalliorakentamisen yksikkö panostaa digitalisaatioon. Laitteet on varustettu koneohjausjärjestelmillä, ja työmailla hyödynnetään kuvaavia koptereita.

Kreate on Suomen johtavia infrarakentajia ja tarjoaa ratkaisut niin siltarakentamiseen kuin rata- ja väylärakentamiseen, pohjarakentamiseen sekä teollisuus- ja ympäristörakentamiseenkin. Uusimpana liiketoimintana startattiin viime vuonna oma kalliorakentamisen yksikkö. Työntekijöitä yksikössä on nelisenkymmentä, ja työmailla on yhteensä 21 poravaunua tekemässä reikää. Ja toiminta on edelleen kasvussa. Nuoresta iästään huolimatta Kreaten kalliorakentamisen yksiköstä löytyy huima määrä kokemusta pitkän linjan suomalaisista louhintaliikkeistä.

”Osaamisaluettamme ovat kaivoshankkeet ja massalouhinta sekä vaativat erityiskohteet. Lisäksi toimimme tukiorganisaationa omille pohja-,väylä- ja siltahankkeillemme”, kuvailee kalliorakentamisen liiketoiminnan johtaja Pekka Kotro yksikön toimintaa.

Kreate on eturintamassa alan digitalisaation kehityksessä. Uusissa poravaunuissa on koneohjausjärjestelmät: SmartROC T45 -poravaunun reiät asemoidaan HNS-järjestelmällä GPS-koordinaattien avulla. Työmailla pörräävät kopterit, joilla saadaan uutta perspektiiviä louhinnan suunnitteluun. Yläilmoista otettu kuvamateriaali auttaa työn suunnittelussa jo ennen porauksen alkamista, ja räjäytyksistä otettua videokuvaa voidaan analysoida jälkikäteen ja parantaa suoritusta ennen seuraavaa räjäytystä. Teknologian kehittyessä louhittavan rintauksen laserkeilaus saattaa muuttua kopterilla tehtäväksi työvaiheeksi.

Epirocin SmartROC T45 otettiin käyttöön kesäkuussa

Uusimpana jäsenenä Kreaten poravaunuperheeseen liittyi kesäkuussa Epirocin SmartROC T45. SmartROC T45 on päältälyövä poravaunu, joka on suunniteltu vaativiin infrarakentamisen kohteisiin ja massalouhintoihin. Uuden sukupolven tehokkaan SC25 EX -porakoneen ansiosta reikää syntyy nopeaan tahtiin, ja porakoneen huoltoväli on kasvanut 600 tunnista 800 tuntiin. Reikäkoko on 89–127 millimetriä. Kuten kaikkien SmartROC:ien, myös SmartROC T45 -poravaunun polttoaineen kulutuksen luvataan olevan luokkansa alhaisinta.

SmartROC T45 ei ollut Kreatelle mikään heräteostos, vaan valintaa mietittiin pitkään ja demokraattisesti. ”Järjestimme asiasta äänestyksen”, valottaa Pekka Kotro hankinnan taustoja. ”Ostopäätös tehtiin enemmistön päätöksellä”. Lisäksi apuna käytettiin ulkopuolista arvioijaa. ”Tärkeimpinä kriteereinä olivat laitteen tehokkuus sekä käyttäjäystävällisyys ja Smart-teknologian sopivuus Kreaten digitalisaatiomaailmaan.”

Koneessa on huoltosopimus, kuten puoli vuotta sitten hankitussa FlexiROC T30 -poravaunussakin. ”Tärkeintä meille on poravaunujen mahdollisimman keskeytyksetön käyttö. Odotamme saavamme hyvää huoltopalvelua olipa vaunu sitten missä tahansa”, kertoo Kotro.

Uusi porari otetaan töihin vaikka heti

Tärkeää uuden poravaunun hankinnassa oli käyttäjäystävällisyys. Alalla on huutava pula ammattitaitoisista porareista, ja Kreatekin palkkaisi vaikka saman tien 2–3 poraria lisää. SmartROC:issa on tilava ja ergonominen hytti, joka on rakennettu käyttäjäystävällisyyttä silmälläpitäen. Kaikki hallintalaitteet on sijoitettu mukavasti käden ulottuville.

Kreaten porarin Jussi Toivosen ensituntuma uuteen poravaunuun on muutaman päivän jälkeen erittäin hyvä. Isosta koostaan huolimatta poravaunu liikkuu ketterästi vaikeassakin maastossa, ja vaunua voidaan ajaa ja sillä voidaan porata myös kaukosäätimellä. Hytti on ergonominen, eivätkä selkä ja niska jäykisty työpäivän aikana. Ja melutaso hytissä on matala. ”Perehdytys on ollut tosi hyvä, sopivasti teoriaa ja käytäntöä. Ja vaunua on ollut yllättävänkin helppo oppia käyttämään,” kertoo Toivonen. ”Automatiikka pelaa hyvin ja muun muassa tankojen jatkaminen toimii automaattisesti. Ja onhan se mukavaa, että GPS-navigoinnin myötä ei tarvitse käydä maalaamassa reikiä kenttään, vaan voi vain istua koneessa ja porata.”

Kaupan kättelivät Kreaten kalliorakentamisen liiketoiminnan johtaja Pekka Kotro ja Epirocin tuoteryhmäpäällikkö Kari Erkko.

Lue seuraavaksi